BP-horizontal-bel-tekst

H. Oeberg in Preuss brez tekme na Pokljuki, premiera sezone za Hinz

Dva dni pred BMW IBU svetovnim pokalom v biatlonu na Pokljuki je jasno, da bosta dve veliki imeni izpustili prvo tekmo svetovnega pokala v biatlonu v letu 2023. Tako Hanna Oeberg kot Franziska Preuss sta zboleli in bosta izpustili štiri tekmovalne dni v Sloveniji. 


Dvakratna olimpijska prvakinja Švedinja Hanna Oeberg je novico sporočila na svojem Instagram profilu in povedala, da je tik pred božičem zbolela in se ne počuti dovolj pripravljeno za tekmovanje na Pokljuki, saj je izgubila čas za trening in nekaj moči. Vseeno pa upa, da se bo že v Ruhpoldingu vrnila na start tekem za svetovni pokal. 


Tudi nemška biatlonka Franziska Preuss, dobitnica bronaste medalje na olimpijskih igrah 2022, je na svojem Instagramu objavila fotografijo, na kateri drži skodelico čaja in pojasnjuje, da je bolna. Izcedek iz nosu, povišana telesna temperatura, kašelj in vneto grlo ji preprečujejo, da bi ta konec tedna nastopila na Pokljuki. 28-letna športnica ostaja pozitivna: “Kot pravi pregovor, novo leto, nova sreča.”


Po drugi strani pa bo Vanessa Hinz debitirala v nemški ekipi v letošnji sezoni BMW IBU serije biatlonskih tekem za svetovni pokal prav tu pri nas v Sloveniji. 


Foto: Instagram BiathlonWorld