Loading...
O POKLJUKI2018-12-08T19:24:06+02:00

O Pokljuki

Pokljuka je ena izmed najbolj znanih slovenskih planot, saj prireja svetovno znana tekmovanja v biatlonu. Planota je večinoma poraščena z gozdovi, zanimivo je šotno barje Šijec, ki ima velik ekološki pomen, daje pa zavetje mnogim živalim in rastlinam.

Pokljuka je z gozdom pokrita visoka kraška planota v Julijskih Alpah. Je največja zaokrožena gozdna površina v Triglavskem narodnem parku. Dolga je 20 km in skoraj toliko tudi široka. V razponu od 1000 do 1400 m je okoli 6300 ha gozdov, v katerih prevladuje smreka.

Razgibano površje skritih brezen, zaraščenih kont in vrtač in dolinic je ostanek delovanja pokljuškega ledenika. Za njim so ostala pokljuška barja in zamočvirjene, težko prehodne gozdne površine. Barja spadajo med najjužnejša visoka barja v Evropi.

pokljuka--panorama1

Naši partnerji

Sponzorji BMW IBU svetovnega pokala

biathlon-pokljuka-bmwbiathlon-pokljuka-viessmannbiathlon-pokljuka-dkb-logobiathlon-pokljuka-hormannbiathlon-pokljuka-erdingerbiathlon-pokljuka-bauhausbiathlon-pokljuka-ifs

Partnerji BMW IBU svetovnega pokala

SLOSKII Fell SloveniaSlovenska vojskaEurovisionEurovision

PARTNERJI


Petrol

TriglavTelekomKolektorGeoplinLapuaBMWOdloAlpina

IskraemecoMidesOblakRadgonske goriceAutocommerceAvto TriglavEuroplakatRadio 1Radio 1Radio 1Nomago Bled Imago ParadisiSlo železnice