BP-horizontal-bel-tekst

Veličasten povratek Boeja na Pokljuki

Potem ko je izpustil tekmi svetovnega pokala v Oberhofu in Ruhpoldingu, se je Norvežan Johannes Thingnes Boe suvereno vrnil na posamični tekmi na Pokljuki. Z 20-kilometrsko progo je brez zgrešenega strela opravil v 47 minutah in 54,3 sekunde. Na drugem mestu mu je sledil Francoz Martin Fourcade.

Francoz, ki je med Boejevo odsotnostjo prevzel skupno vodstvo v svetovnem pokalu, je za zmagovalcem zaostal za 11,4 sekunde. Na strelišču je tako kot Boe zadel vseh 20 strelov.

Tretje mesto je prav tako brez zgrešenega strela zasedel Francoz Fabien Claude (+ 25,6 s). To so za 25-letnika prve stopničke v karieri.

Nastopilo je 109 biatloncev, med njimi štirje Slovenci. Kot najboljši v četverici je tekmo končal Jakov Fak na 12. mestu. Z enim zgrešenim strelom v zadnjem streljanju je za prvouvrščenim nabral dve minuti in 20,02 sekunde zaostanka.
Zaradi zgrešenega zadnjega, 20. strela in težav na strelišču ni bil najbolj zadovoljen.

“Drama se je končala tragično. Zadnji strel sem zgrešil, in to najbolj boli. Malo je bilo nesreče, ker naboj ni šel lepo v cev in sem ga moral odstraniti ter dodatno polniti. Potem sem ga neučakano sprožil, z glavo sem bil že na progi. Ni bilo najboljše, ta strel je naredil kar veliko škodo. V letošnji sezoni grem težko višje, danes sem poskušal narediti še boljši rezultat, a ni šlo,” je po tekmi dejal Fak.

V točke sta se uvrstila tudi Rok Tršan na 31. in Klemen Bauer na 34. mestu. Miha Dovžan pa se je s 46. mestom močno približal.

Rok Tršan: “Zelo sem vesel velikega števila navijačev, so me kar ponesli. Tekaško nisem zadovoljen, po Ruhpoldingu se nisem uspel spočiti. Na treningih tu sem bil zelo v slabem stanju, a sem se nekako zbral za danes. Škoda je tistega zgrešenega strela, a vseeno je to lep rezultat.”

Klemen Bauer: “Po eni strani sem doživel pravi šok. Ko se ti zgodi, da na prvem streljanju dvakrat zgrešiš, je tudi na progi težje. Vemo, da tekma traja skoraj eno uro in če se ti to zgodi po desetih minutah, je zelo težko nadaljevati. Nisem obupal, vedel sem, da je vse mogoče ob dobrem nadaljevanju. Nekako sem se uspel zbrati. Sem pa čez celo tekmo uspel držati enak ritem in se rešil pred popolno polomijo.”

Miha Dovžan: “Škoda za en zgrešen strel preveč, drugače bi bil v točkah. Tekaško je videti napredek, čez celo tekmo sem držal stalen ritem, verjamem, da bo bolje in da sem se bolezni končno znebil. Proga mi pa ustreza, ker je zelo dinamična.”