BP-horizontal-bel-tekst

Zmagal, ne da bi preizkusil progo

Norvežan Johannes Thingnes Boe je na Pokljuko prišel v sredo in ne da bi preizkusil progo danes zmagal na posamični tekmi na 20 kilometrov. “Vsak teden smo na drugi progi in ne glede na progo moraš nastopati vedno enako,” je dejal.

Pristop za današnjo tekmo sem osnoval na ogrevanju. Nisem vedel, kako se bo moje telo odzvalo, zato sem začel počasneje kot običajno. Zadnje dni nisem veliko streljal, zato sem porabil nekaj več časa na strelišču, a je bilo vse v redu in sem zadovoljen s svojimi odločitvami,” je po novi zmagi povedal Norvežan.

Ozrl se je tudi na čas, ko je zaradi rojstva sina izpustil dve prizorišči svetovnega pokala. “Martin je vmes štirikrat zmagal, kar mi je zelo otežilo napad na veliki globus, zato je zdaj moj primarni cilj svetovno prvenstvo. Jaz bom naredil svoje, potem pa bi on moral zelo popustiti, a mislim, da ne bo,” je 26-letnik ocenil svoje možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa.

Ni pa Boe še veliko razmišljal, kako se bo pripravil na svetovno prvenstvo, vendar bo šel vmes zagotovo še domov, kjer ga čaka žena s prvorojencem.

Martin Fourcade je z drugim mestom zelo zadovoljen. “Pričakoval sem hud boj s Thingnesom. Bila sva zelo izenačena, a je bil danes malo bolj agresiven. Biatlon je tak šport, da lahko pokriješ vse tarče, hitro tečeš, a si na koncu drugi. Moraš tudi hitro streljati in on je bil danes pri tem hitrejši,” je svoj nastop ocenil 31-letni Francoz. Dodal je, da se kljub Boejevi vrnitvi na današnjo tekmo ni pripravljal nič drugače kot sicer.

Tretjeuvrščeni Fabien Claude je danes prvič stopil na zmagovalne stopničke. “V čast mi je, da sem na stopničkah ob dveh takšnih šampionih. Prvič sem zadel vseh 20 strelov, bil sem zelo osredotočen, zgodilo se je in sem zelo vesel,” je bil zadovoljen 25-letnik.