BP-horizontal-bel-tekst

Začetek tekmovanj na Pokljuki

Prva letošnja preizkušnja na Rudnem polju bo posamična moška tekma na 20 kilometrov, ki se bo začela danes ob 14.15. Biatlonci bodo petkrat pretekli štirikilometrski krog, opravili pa bodo tudi štiri streljanja, dvakrat leže in dvakrat stoje. Za vsak zgrešeni strel se času tekmovalca pribije dodatna minuta.

V lanski sezoni je na Pokljuki na tej razdalji slavil Francoz Martin Fourcade, ki je tudi letos eden izmed glavnih favoritov, saj v Slovenijo prihaja kot vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, slavil pa je tudi na uvodni tekmi sezone na tej razdalji.

Na stopničkah sta lani stala še Nemec Johannes Kuehn in Avstrijec Simon Eder, četrto mesto pa je za Slovenijo osvojil Jakov Fak, na katerega tudi letos slovenski ljubitelji tega športa najbolj računajo. V biatlonsko karavano se po krajšem premoru vrača tudi junak minule zime in uvoda v letošnjo Norvežan Johannes Thingnes Boe.

Prvi slovenski adut Jakov Fak bo nastopil s številko 12, že pred tem se bo na progo podal Klemen Bauer s številko 5. Rok Tršan ima številko 37, Miha Dovžan pa 61.