BP-horizontal-bel-tekst

Tudi uradno začetek projekta IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 Pokljuka

Slovenski biatlon se po tekmovalni in organizacijski plati temeljito pripravlja na novo sezono. Konec tedna bo za obe področji še kako pomemben. Slovenski prireditelji svetovnega prvenstva v biatlonu 2021, ta bo na sporedu med 10. in 22. februarjem, bodo v soboto s predstavniki Mednarodne biatlonske zveze (IBU) tudi uradno podpisali pogodbo o gostiteljstvu svetovnega prvenstva.

V izredno pomembnem koncu tedna bo aktivnosti v okviru svetovnega prvenstva 2021, na katerem IBU in organizacijski odbor pričakujeta kar 135.000 gledalcev, še več.

Prvenstvo bo v sklopu informacijske točke Triglavskega narodnega parka – Infocentra Triglavska roža na Bledu dobilo svojo uradno informacijsko točko, ki daje dodatno težo sinergiji za vse pomembnega sodelovanja med Triglavskim narodnim parkom, občinama Bled in Bohinj, Turizem Bled in Turizem Bohinj ter Organizacijskim odborom Pokljuka.

Še pred svetovnim prvenstvom bo Pokljuka že med 22. in 26. januarjem prihodnje leto gostila tudi tekme svetovnega pokala, ki bodo obenem generalka za svetovno prvenstvo leto za tem. Na obe tekmi že zdaj vabijo številna trajna obeležja med Bledom in biatlonskim centrom na Rudnem polju z osrednjim sloganom Biatlon je svetoven.

IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 bo v soboto dobilo tudi uradni lokal. Ljubitelji tega športa se bodo od 14. septembra  naprej lahko družili v uradnem baru in restavraciji Špica na Bledu ob Blejskem jezeru. Ta bo imel seveda posebno ponudbo za biatlonske navijače.

Slovenski biatlonci se bodo v soboto in nedeljo na Pokljuki pomerili v sprintu in na tekmi s skupinskim štartom na državnem prvenstvu v poletnem biatlonu. Oba dni se tekmovanje začne ob 10. uri.