BP-horizontal-bel-tekst

Nova podoba organizacijske ekipe

Tisti, ki ste redni obiskovalci Pokljuke in ste si na naši planoti že ogledali tekmo svetovnega pokala v biatlonu, ste sigurno opazili skupino ali posameznike v temno modrih oblačilih. Gre za naše zveste in marljive sodelavce ter člane Športnega društva Pokljuka, brez katerih biatlon na Pokljuki sploh ne bi obstajal. V znak hvaležnosti in v luči svetovnega prvenstva v biatlonu, ki k nam prihaja februarja 2021, smo za člane Organizacijskega odbora Pokljuka oblikovali nov zimski komplet.

Letos mineva že 27. leto, odkar je bil na Pokljuki organiziran prvi svetovni pokal v biatlonu. Zahteve v pripravi in izvedbi dogodka takšne razsežnosti so se skozi leta korenito spremenile. Da je pokljuška planota ohranila naziv prizorišča svetovnega pokala v biatlonu, so organizatorji morali vložiti veliko mero truda. Ekipa sodelavcev, ki sodeluje pri organizaciji je količinsko močno narasla. Naj dodamo, da ne gre le za organizacijo svetovnega pokala v biatlonu, temveč tudi za vsa ostala tekmovanja, povezana z biatlonom ter splošno pripravo in vzdrževanje prizorišča. Glede na pretekle izkušnje bo na svetovnem pokalu januarja 2020 sodelovalo 500 članov, na svetovnem prvenstvu februarja 2021 pa kar 800.

Organizacijski odbor Pokljuka je pred nekaj meseci sprejel odločitev, da je čas za novo podobo Pokljuke in opremo vseh, ki že vrsto let sodelujejo pri organizaciji biatlonskih tekmovanj. S pomočjo švedskega podjetja Tenson smo pripravili različne vzorce, ki bodo v kratkem že pri nas. Sodelavce v značilni modro-zeleni kombinaciji zimskega kompleta boste tako lahko opazili že na svetovnem pokalu v biatlonu, ki je na sporedu od 22. do 26. januarja 2020.

Veseli nas, da bo naša biatlonska družina končno zaživela v novi podobi pokljuških barv!