BP-horizontal-bel-tekst

Na Pokljuki o TV prenosih za SP in svetovni pokal

Pokljuka je danes gostila pomemben sestanek predstavnikov Mednarodne biatlonske zveze IBU, Evropske radiodifuzne mreže EBU. RTV Slovenija in organizacijskega odbora biatlonskih tekmovanj OO Pokljuka.

Ti so usklajevali televizijske prenose za IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 in svetovni pokal, ki bo že januarja na Rudnem polju in obenem za vse generalka pred SP. Skupni cilj je najti optimalno rešitev za čim boljše prenose in čim večjo gledanost tekmovanj.

Sestanek je bil namenjen predvsem načrtovanju in usklajevanju televizijske produkcije, planu postavitve kamer na novih trasah, pa tudi pomembnemu odnosu do medijev in razliki med nosilci pravic ter ostalimi.

Organizatorji tekmovanja, IBU in televizije so se natančno posvetili tudi terminskemu planu, saj je treba uskladiti ure začetka tekmovanj, da bodo optimalne za televizije in obiskovalce, ki bodo spremljali tekmovanja v živo.

Izmenjava mnenj bo pomembna podlaga za čim bolj optimalen prenos pokljuškega biatlonskega spektakla na male ekrane ljubiteljev tega športa širom po svetu.