BP-horizontal-bel-tekst

Z informacijsko točko na Bledu do promocije SP na Pokljuki

Organizatorji biatlonskih tekem na Pokljuki so skupaj z občinama Bled in Bohinj v soboto, 14. septembra, na Bledu odprli informacijsko točko, ki bo obiskovalcem tega slovenskega turističnega bisera nudila informacije o IBU svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki leta 2021.

Prireditelji svetovnega prvenstva želijo skupaj z lokalnimi partnerji Pokljuko kot prizorišče mednarodnih biatlonskih tekem v osrčju Triglavskega narodnega parka predstaviti tudi številnim obiskovalcem Bleda.

“Informacijska točka ponuja možnost vsem ljudem, ki pridejo na Bled, prvi stik s tem, kaj se bo dogajalo leta 2021 in kje. Tu bodo na voljo vse informacije o prvenstvu in Pokljuki,” je ob odprtju, ki se ga je udeležil tudi generalni sekretar Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Niklas Carlsson, dejal direktor tekmovanj za svetovni pokal pri IBU Borut Nunar.

Informacijska točka za svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 bo delovala v sklopu Infocentra Triglavska roža, ki ponuja obiskovalcem Bleda informacije o lokalni turistični ponudbi. Infocenter vsako leto obišče okoli 50.000 turistov.

Kot je ob odprtju informacijske točke SP povedal direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj, je šport eden izmed stebrov lokalne turistične strategije. “Na Bledu je šport doma in mi ga spodbujamo. Obiskovalcev svetovnega prvenstva bomo izredno veseli, ker imajo odnos do narave, ki ga mi spodbujamo skozi trajnostni turizem,” je dejal Rogelj.

Željo po dobrem sodelovanju med prireditelji in lokalno skupnostjo je izpostavil tudi župan Bohinja Jože Sodja. “Biatlon ima na Pokljuki svoj dom in veseli smo, da bo prvenstvo tu. Ne dvomim, da bo projekt uspel,” je dejal.

Pokljuka je že več kot 20 let prizorišče največjih mednarodnih biatlonskih tekem. Organizatorji na SP, ki bo potekalo od 10. do 22. februarja 2021, pričakujejo okoli 135.000 obiskovalcev s celega sveta. To bo predstavljalo tako veliko priložnost za promocijo kot tudi organizacijski izziv.

Pokljuka je poleg tega edino prizorišče svetovnih biatlonskih tekem v narodnem parku, zato so se organizatorji zavezali tudi k sonaravni izvedbi dogodka.

“Veseli nas zavezanost k trajnostnem razvoju turizma. Skupaj s prireditelji bomo zagotovili, da bo prireditev potekala z minimalno uporabo vozil in da bo vpliv na naravo čim manjši,” je na odprtju informacijske točke povedala Majda Odar, vodja Informacijsko izobraževalne službe javnega zavoda Triglavski narodni park.