BP-horizontal-bel-tekst

Spomladanske priprave na svetovno prvenstvo zaključene, shranili 19.000 kubikov snega

POKLJUKA 24. 4. 2020 – Danes so organizatorji na Pokljuki zaključili z zelo pomembno pripravo in deponijo snega, ki bo namenjena prihajajoči novi zimski sezoni. IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021, ki bo na Pokljuki od 9. do 21. februarja 2021, ima novo prostorsko podobo.

Na Pokljuki smo  uspeli shraniti 19.000 kubičnih metrov snega, ki zadošča za prekrivanje dveh tretjin vseh tekaških prog. Da bi ohranili čim večjo količino smo zalogo snega skrbno prekrili s filcem podjetja Filc d.o.o. in polmetrsko odejo sekancev.

V naslednjem tednu bodo mednarodni nosilci televizijskih pravic prejeli informacije, ki smo jih v Organizacijskem odboru Pokljuka pripravili skupaj s Televizijo Slovenijo, Evropsko radio-difuzijsko mrežo in Mednarodno biatlonsko zvezo. Te informacije bodo imele velik vpliv tudi na razporeditev prizorišča svetovnega prvenstva. Večje kapacitete prostorov bodo deležni medijsko središče, mešana cona in televizijski studii. Posodobljena bodo območja za ekipe in servis smuči, gostinski šotor v velikosti 1.200 kvadratnih metrov bo dobil novo lokacijo. Prilagodili smo transportni sistem, ki bo v največji meri izkoriščen s strani gledalcev, sodelavcev OO in medijskih predstavnikov. Dostop na prizorišče z lastnim prevozom bo dovoljen le ekipam.

Povečali bomo tribuno za gledalce in dodali sedeže, ki jih bodo lahko koristili obiskovalci s paketnimi vstopnicami. Novost na Pokljuki bo tudi nakup vstopnice za ogled tekem ob progi. Kapaciteta gledalcev, ki jih bo prizorišče lahko sprejelo, bo tako narasla na 13.000.

Tim Farčnik, podpredsednik Organizacijskega odbora Pokljuka je dejal: ”Radi bi poudarili, da so vse novosti namenjene začasni uporabi. Nahajamo se v Triglavskem narodnem parku, zaradi česar se Pokljuka uvršča med posebna prizorišča, nam pa daje veliko odgovornost. Naša pozornost je pri organizaciji usmerjena v zaščito in ohranjanje narave.”

Kljub izbruhu pandemije koronavirusa, je OO Pokljuka z jasno sliko prizorišča zmožen nadaljevati priprave za svetovno prvenstvo. V letošnjem letu nas čaka še dva pomembna obiska. Avgusta se bodo na Pokljuki srečale svetovne televizijske hiše, ki skrbijo za prenos tekem, oktobra pa bo sledil sestanek organizatorjev biatlonskih tekmovanj.