BP-horizontal-bel-tekst

Špica uradni lokal svetovnega prvenstva 2021

Bled je v soboto, 14. septembra 2019, dobil prvi uradni lokal IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 Pokljuka, v aktivnosti za promocijo prvenstva pa so se vključili tudi blejski in bohinjski hoteli. Organizatorji namreč želijo goste informirati, prebivalce pa navdušiti, tako da bo tudi lokalno okolje dihalo s prvenstvom, ki ga bo Pokljuka gostila čez leto in pol.

Za uradni lokal prvenstva so izbrali restavracijo Špica, katere lastnik je nekdanjih veslač in olimpijec Jani Klemenčič. Restavracija je opremljena s tablo, da je uradni lokal svetovnega prvenstva v biatlonu. Na mizah je promocijski material v obliki piramid. Gostje lahko pijejo s kozarčkov na biatlonskih tarčah. Organizatorji pa so skupaj z Radgonskimi goricami pripravili tudi penino v podobi prvenstva.

Ni pa Bled danes dobil le uradnega lokala prvenstva, pač pa so s podobo prvenstva zaživeli tudi že blejski in bohinjski hoteli. V njih so na voljo promocijski materiali s tablami in informacijskimi piramidami. V sobe so namestili označevalnike za vrata in informacije vključili v mape. V hotelskih kavarnah pa ob kavi ali čaju postrežejo s sladkorjem s podobo svetovnega prvenstva.

Kot je pojasnil podpredsednik Organizacijskega odbora Pokljuka Tim Farčnik, so se za to odločili, ker želijo biti blizu ljudem in poskrbeti, da domače blejsko okolje čuti s prvenstvom. Hkrati želijo tudi tujce, ki prihajajo na Bled, opozoriti, da bo v tem okolju februarja 2021 potekalo svetovno prvenstvo v biatlonu. Tako promovirajo Bled tudi kot športno destinacijo in ob tem upajo, da se bo kdo izmed gostov vrnil v času prvenstva.

Farčnik je izpostavil, da s tovrstnimi aktivnostmi nameravajo nadaljevati tudi v prihodnje. Tako k sodelovanju vabijo še ostale gostinske lokale. V spodbudo jim je lahko Klemenčičevo prepričanje, da tako lahko ustvarijo uspešno zgodbo in da tudi z vidika prizorišča športnih prireditev ponesejo ime Bleda v svet. Verjame namreč, da je perspektiva blejskega turizma na področju športa še velika.

V uradnem lokalu svetovnega prvenstva v biatlonu so nocoj že pripravili sprejem, s katerim so zaključili tako imenovani biatlonski dan. Danes so namreč na Bledu v info središču Triglavska roža odprli informacijsko točko prvenstva, na Pokljuki, kjer je potekalo državno prvenstvo v poletnem biatlonu, pa so podpisali Deklaracijo o gostiteljstvu IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 Pokljuka.