BP-horizontal-bel-tekst

Pokljuka predala biatlonsko štafetno palico

Biatlonska karavana se je že odpravila naprej proti avstrijskemu Hochfilznu in čas je, da se ozremo na končani BMW IBU svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki.

Pokljuka je letos prvič gostila uvodne tekme svetovnega pokala. Kar je pomenilo kar devet dni prireditve. Tekme je obiskalo skoraj 18.000 gledalcev, skoraj 200 akreditiranih novinarjev in fotografov, skoraj 100 ljudi je skrbelo za to, da so tekme lahko spremljali navijači po vsem svetu. Posebna zahvala pa gre skoraj 450 parom rok, ki so skrbele, da je tekmovanje potekalo brez zapletov. To je že bil dober test za svetovno prvenstvo, ki bo tu leta 2021. Čeprav se bodo do takrat na tem prizorišču zgodila še druga mednarodna biatlonska tekmovanja.

Jiri Hamza, podpredsednik Mednarodne biatlonske zveze, je bil z videnim zadovoljen: “Pokljuka je zelo lepo prizorišče, za nas tudi zelo pomembno. Nimam prav nobenih pripomb, tukaj je bilo vse v najlepšem redu. To, da smo letos začeli na Pokljuki, je meni osebno ljubše. Čehom je Pokljuka bolj dostopna, moram pa reči, da se je z letošnjo organizacijo zelo izkazala, res nimam nikakršnih pripomb. Tu je veliko tradicije, kar nam je všeč in vsi skupaj se lahko veselimo naslednjega svetovnega pokala in nato svetovnega prvenstva čez dobri dve leti.”

Vabljeni ste, da se nam na Pokljuki pridružite tudi, ko ni tekmovanj.

Torej tako kot vedno – se vidimo na Pokljuki!