BP-horizontal-bel-tekst

Pokljuka na Forumu Nordicum predstavila novosti za SP 2021

ANTERSELVA – Biatlonske prireditve na Pokljuki, poudarek je bil na IBU svetovnem prvenstvu 2021, so se danes predstavile na tradicionalnem Forumu Nordicumu, vsakoletnem srečanju novinarjev, ki poročajo o nordijskem smučanju in biatlonu.

Tim Farčnik in Tomaž Šušteršič sta še enkrat izpostavila prednosti in lepote Slovenije, kjer si je v dnevu moč ogledati tako najlepše slovenske gore kot morje.

Svetovne prvenstvo 2021, prvo po 20 letih na Rudnem polju, bo ponudilo številne novosti. Med najpomembnejšimi za obiskovalce bo spremenjen transport, saj naj bi si tekme vsak dan ogledalo med 10 in 15 tisoč ljudmi.

Novo obliko bodo dobile tudi proge, cilj pa je, da bodo gledalci na stadionu tekmovalce lahko na večjem delu nastopa videli v živo. Del prog bo testiran že januarja prihodnje leto, ko bo na Pokljuki tekma svetovnega pokala.

Veliko dela čaka prireditelje Pokljuških tekem tudi na področju promocije, kjer bodo glavne dejavnosti promocije predstavitev maskote prvenstva, aktivnosti med letošnjim SP v Anterselvi in takoimenovani biatlonmobil, ki bo vabil goste na Pokljuko na različnih tekmah svetovnega pokala.