BP-horizontal-bel-tekst

Klubi in društva združili moči pred novo zimsko sezono, ŠD Pokljuka z novo podobo

POKLJUKA – V soboto je več kot 200 ljudi zavihalo rokave in tekaško-biatlonske proge ter okolico centra na Rudnem polju pripravilo za prihajajočo sezono, ki bo prvi vrhunec doživela z IBU junior cupom od 9. do 15. septembra, drugi pa bo svetovni pokal, ki bo na Gorenjskem med 22. in 26. januarjem prihodnje leto. Delovne in čistilne akcije so se udeležili biatlonski klub, smučarsko-tekaški klubi, člani ŠD Pokljuka in drugi, ki radi uživajo na Pokljuki.

 

Še pred akcijo so se na letnem občnem zboru zbrali člani Športnega društva Pokljuka in potrdili novo podobo društva, pa tudi vse pomembne dokumente za izvedbo največjih tekmovanj v bližnjem obdobju – BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu januarja prihodnje leto in IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021. V ospredju so bili načrt izvedbe, finančni načrt in marketinške aktivnosti društva. “Sprejeli smo vse pomembne sklepe za pripravo svetovnega pokala in svetovnega prvenstva ter se pripravili na zimsko sezono. Načrtujemo, da bodo že 9. novembra proge na Pokljuki nared za vadbo repre

zentanc,” je praktični del sklepov pojasnil predsednik ŠD Pokljuka Peter Zupan. Ta je izpostavil tudi, da so društvu zelo zadovoljni s poslovanjem centra, ki so ga v upravljanje prevzeli pred dvema letoma, društvo pa je izpolnilo tudi večino zahtev, ki jih je z odločbo zahtevalo ministrstvo za okolje. “Še vedno zamujamo s sanacijo zbiralnika za vodo. Pripravljeni smo, imamo izbranega izvajalca, a zaradi pritožb še nismo dobili gradbenega dovoljenja. Sanacija bo zdaj morala počakati na naslednjo sezono, načrtovali smo jo v oktobru, a nas bo letos prehitela zima.”

Organizatorji akcije “Očistimo Pokljuko” se vsem prav lepo zahvaljujemo in se že veselimo, da bo Pokljuko pobelil prvi sneg. Če ne prej, pa bo predvidena otvoritev zimske sezone 9. novembra 2019, ko bo – v kolikor bo vreme omogočalo – na Pokljuki potekal Prvi snežni dan.