BP-horizontal-bel-tekst

Otroci Triglava že devetič navijali na Pokljuki

Najboljše biatlonke sveta, ki so se na ženski sprinterski preizkušnji na Pokljuki danes borile za točke svetovnega pokala, je bučno spodbujalo tudi več kot 2.500 šolarjev iz vse Slovenije. Zavarovalnica Triglav jim je v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka v okviru akcije Otroci Triglava na Pokljuki že devetič omogočila nepozabno doživetje v družbi športnih zvezd. »Otroci so najboljši navijači,« pravi naš najboljši biatlonec Jakov Fak.

 

Dan na Pokljuki so zaznamovali tudi učenci 54 šol, ki so bili z izvirnimi navijaškimi transparenti nedvomno dragocena spodbuda tekmovalkam na Rudnem polju. Njihovo podporo ceni tudi naš vrhunski biatlonec Jakov Fak: »Zelo sem vesel, da si je v okviru akcije Otroci Triglava biatlonsko tekmo letos ogledalo tako veliko otrok. S spoštovanjem do vseh lahko rečem, da so otroci najboljši navijači. Obenem pa je po mojem mnenju tudi zanje dobro, da v čim večjem številu spoznajo tako lep šport. Veseli me, da so danes ustvarili tako dobro vzdušje.«

 

Mladi navijači so se že pred ogledom tekme ogreli na pohodu na Javorško planino in ob ritmih glasbene skupine BQL. Da se bo današnji dan na Pokljuki otrokom za vedno vtisnil v spomin, je poskrbelo zlasti druženje z našimi najboljšimi biatlonci.

 

Trajnostno obarvana navijaška akcija

Tokratna akcija Otroci Triglava na Pokljuki je bila še posebej trajnostno obarvana. Med sodelujočimi šolami je bila kar polovica ekošol. Mladi so o trajnostnih ciljih razmišljali že ob pripravah na ogled tekme. V tradicionalnem natečaju Naj navijaški transparent so se najbolje odrezali učenci osnovnih šol Notranjski odred Cerknica, Leskovec pri Krškem in dr. Ivana Korošca Borovnica. Praktične nagrade so jim podelili člani slovenske moške biatlonske reprezentance in Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav.

 

Naj navijaški ples so pripravili dijaki Gimnazije Franceta Prešerna Kranj, letošnja novost pa je bil natečaj »Naj traja skrb za naše okolje«. Pri prispevku na temo podnebnih sprememb, ki povzročajo vidne spremembe v okolju, so bili najbolj izvirni učenci Osnovne šole Tolmin.

 

»Z akcijo Otroci Triglava na Pokljuki spodbujamo zdrav in aktiven življenjski slog otrok ter jim omogočamo neponovljiv zimski dan sredi neokrnjene narave. Letos smo posebno pozornost namenili trajnostnim ciljem. Zavedanje o tem, da smo za naravo in našo prihodnost odgovorni vsi, želimo spodbujati tudi pri najmlajših, ki jim prihodnost nenazadnje pripada. Veseli nas, da so pri tem pokazali veliko mero kreativnosti,« je povedala Tjaša Kolenc Filipčič.

 

Pomembno sporočilo lahko otrokom posredujejo tudi slovenski biatlonke in biatlonci, saj so ambasadorji 10. trajnostnega cilja OZN – zmanjšanja neenakosti. Biatlon je namreč eden od redkih športov, ki je izredno hitro izenačil ženske in moške tekme, tako po kvotah, disciplinah, prizoriščih in mešanih štafetah kot tudi po višini nagradnega sklada.

 

Akcija Otroci Triglava je namenjena spodbujanju zdravega in aktivnega življenjskega sloga otrok ter družin. Zavarovalnica Triglav zato otrokom iz vse Slovenije že več kot štiri desetletja omogoča ogled tekem smučarskih skokov v Planici, od leta 2013 pa si je z njeno pomočjo že okoli 20.000 otrok ogledalo tekme v biatlonu na Pokljuki. Kakovostno preživljanje prostega časa otrok največja slovenska zavarovalnica spodbuja tudi z obnovo ter postavitvami otroških igrišč po vsej Sloveniji.