BP-horizontal-bel-tekst

Nedeljski zmagi v Rusijo in Italijo

Zadnji tekmovalni dan IBU pokala v biatlonu za mlajše člane na Pokljuki smo spremljali štafete mešanih parov in mešane štafete. V jutranjem delu sporeda se je veselila Rusija, popoldne pa Italija. Slovenija je zasedla 13. mesto med mešanimi pari in sedmo v mešani štafeti.

Dionis Roudner in Anastazija Grišina sta v nedeljo dopoldne prikazala odlično predstavo v štafeti mešanih parov in bila po zaslugi odličnega streljanja na zanesljivi poti do zmage. Na strelišču sta bila edina natančna v vseh 40 strelih, kar jima je prineslo končno zmagoslavje. Na koncu sta bila 26,5 sekunde hitrejša od Italijanov Micheleja Molinarija in Sare Scattolo (1+12), Nemca Florian Martin Arsan in Johanna Puff pa sta bila tretja (0+8). 

»Vremenske razmere so bile danes odlično, kar nam je omogočalo pokazati odlično streljanje,« je povedal Roudner za IBU. 

Še ena izjemno zanimiva tekma je sledila popoldne, ko so bile na sporedu mešane štafete. Boj je bil napet do zadnjega metra proge, kjer pa je Italijanka Gaia Brunetto našla več moči od Nemke Luise Mueller in tako našim zahodnim sosedom prinesla zmago. 

»Po zadnjem streljanju sem želela nadzorovati zadnji vzpon in Nemko pustiti zadaj ter imeti dovolj moči za odličen finiš,« je razkrila strategijo Italijanka. 

Italijani Iacopo Leonesio, Nicolo Betemps, Ilaria Scattolo in Gaia Brunetto so od starta do cilja potrebovali eno uro, 26 minut in 32 sekund (0+7), kar je le 0,2 sekundi manj od nemške četverice, ki so jo sestavljali Benjamin Menz, Moritz Noack, Hanna-Michele Hermann in Luise Mueller (2+10). Tretje mesto so si priborili Rusi Nikita Blinov, Aleksei Kovalev, Ana Tiniakova in Anastayija Batmanova, ki so za Italijo zaostali za 26 sekund (0+12). 

In Slovenci? V tekmi mešanih parov sta nastopila Matic Bradeško in Teja Zadravec ter osvojila 13. mesto, šest minut in 23 sekund za Rusoma (4+18). Mešana štafeta je bila sedma. Tekmo je začel Matic Repnik, ki je bil odličen v prvem strelskem nastopu, nato predal Jaši Zidarju, sledili pa sta še Kaja Marič in Kaja Zorč. Na koncu so v cilju zaostali za nekaj manj kot tri minute in pol za Italijani (3+13). 

Na Pokljuki sledita dva prosta dneva, namenjena treningu, v sredo pa se začenjajo nova tekmovanja, in sicer za IBU odprto prvenstvo v biatlonu za mlajše člane.