BP-horizontal-bel-tekst

IBU Pokljuki prižgal zeleno luč

Pokljuka je s strani Mednarodne biatlonske zveze dobila uradno potrditev, da je prizorišče na Rudnem polju pripravljeno na gostitev 4. BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu v sezoni 2022/23. Direktor tekmovanj Borut Nunar je po ogledu poročila organizacijskega odbora Pokljuka o trenutnem stanju organizatorjem prižgal zeleno luč za izvedbo tekem med 5. in 8. januarjem 2023.

 

G. Nunar je bil zadovoljen z opravljenim delom na progi in ostalimi ključnimi objekti, ki so potrebni za izvedbo biatlonskih preizkušenj. Prav tako ne vidi razloga za preplah, kljub nekoliko manjši snežni odeji naravnega snega na progi, saj so organizatorji v zadnjih dneh navozili velike količine umetno pridelanega snega. Manjša dela na samem prizorišču še potekajo in se bodo končala nekaj dni pred pričetkom biatlonskega praznika na Pokljuki.

 

Zadovoljen nad odločitvijo Mednarodne biatlonske zveze je tudi generalni sekretar OO Pokljuka Tim Farčnik: »Veseli me, da bomo po uspešni izvedi svetovnega prvenstva v biatlonu v letu 2021 na Pokljuki lahko ponovno pozdravili najboljše biatlonce na svetu na prvi tekmi v letu 2023, ko bodo tekme potekale med 5. in 8. januarjem. Pokljuka je tradicionalno dobro pripravljena, čeprav imamo nekoliko manj naravnega snega kot smo ga imeli v preteklih letih. Z dobrim delom so uspeli zagotoviti odlične pogoje in Mednarodna biatlonska zveza nam je danes prižgala zeleno luč za izvedbo tekmovanj na Pokljuki.

Tudi sicer se vsi veselimo in pričakujemo začetek tekmovanj na Pokljuki zlasti ob dejstvu, da naši biatlonci dosegajo spodbudne rezultate in želimo si, da bodo to kronali ravno na Pokljuki. Ne gre pozabiti, da bo prva pokljuška tekma ravno v ženskem sprintu, ko bomo lahko na Pokljuki pozdravili novo slovensko reprezentantko Anamarijo Lampič, ki nas je razveselila z nekaterimi dobrimi rezultati v sezoni. Želimo si, da bi ravno na Pokljuki dosegla svoj najboljši rezultat.

Vabim Slovenke in Slovence, da se nam pridružijo na Pokljuki, ko bo znova pestro.«