BP-horizontal-bel-tekst

Francozi zmagovalci prve tekme mešane štafete

Tekmi mešanih dvojic je na Pokljuki ob uvodnem dnevu poolimpijske sezone svetovnega pokala sledila še preizkušnja mešanih štafet. Zmage se veseli Francija pred Švico in Italijo.

Po prvem predaji je z le eno popravo najbolje kazalo Finski, a tik za njo sta bili Francija in Italija. Na polovici preizkušnje je Finska svojo prednost ob le dveh popravah povečala na pol minute pred Italijo, Francija je imela eno popravo več, zaostajala je 40 sekund. Kot tretji je za Francijo nastopil Martin Fourcade, ki je takoj potrdil, da bo odločno napadal še osmo skupno zmago.

Svojo državo je brez napake popeljal na prvo mesto, Švicarji so zaostajali 15 sekund, Finci so pridelali kazenski krog in so padli na tretje mesto. V zadnji predaji je Simon Desthieux kljub dvema popravama brez težav zadržal prednost in je z zastavo v rokah v cilj zanesljivo prišel na prvem mestu. Druga je bila s skoraj 40 sekundami zaostanka Švica, ki je popravljala devet strelov in na koncu presenetila vso konkurenco, tretja pa Italija, kot edina med najboljšimi tudi z enim kazenskim krogom, hkrati pa kot zadnja z zaostankom manj kot minute (+ 52,1) za zmagovalko.

Po tekmi je vedno osredotočeni Fourcade povedal, da je bil zadovoljen samo s polovico svojega današnjega nastopa: “Presenečen sem nad mojim strelskim nastopom danes, s tekaškim delom pa nisem zadovoljen, nisem bil pravi. Nedvomno bom iz te tekme v nadaljevanju skušal ponoviti strelski nastop, tekaško pa se moram izboljšati.” Ob že omenjenih Fourcadu in Desthieuxu sta kot prvi za Francijo nastopili še Anais Bescond in Justine Braisaz.

Za presenečenje dneva je poskrbela Švica s prvimi stopničkami v svetovnem pokalu, današnja slavljenka Elisa Gasparin, je bila po velikem uspehu skoraj brez besed: “Sem brez besed! Seveda sem zelo vesela. Mislim, da je cela ekipa prikazala dobre nastope. Fantje so odlično zaključili, zelo smo veseli in ponosni na ta dosežek. Lepo je videti, da nam je trdo delo končno prineslo tudi rože na podelitvi za zmagovalce.”