BP-horizontal-bel-tekst

Tekmovalci na uradnem treningu preizkusili proge

Na Pokljuki je vse nared za biatlonske tekme svetovnega pokala, ki se bodo zvrstile od četrtka do nedelje. V torek so v lepem sončnem vremenu že izpeljali uradni trening, v sredo bo sledil še eden, nakar bo sledilo žrebanje štartnih številk. V četrtek se bo začelo zares.
Do nedelje bo nastopilo več kot 300 biatlonk in biatloncev iz 32 držav, med njimi tudi vodilna imena svetovnega biatlona. Nastopila bo tudi sedmerica slovenskih tekmovalcev na čelu z Jakovom Fakom.
V torek se je na novinarski konferenci predstavila tudi slovenska reprezentanca. Glavni trener Uroš Velepec je napovedal dobre uvrstitve, saj so tekmovalci zdravi in pripravljeni na boj z najboljšimi.
Jakov Fak, ki je imel med novoletnimi prazniki nekaj težav z zdravjem, se iz tekme v tekmo počuti boljše. Kot je dejal, si prav doma želi zelo dober izid. Predvsem zaradi domačega občinstva, pa tudi zaradi promocije biatlona, je dejal.
Velepec je povedal, da se doma želijo predstaviti v najlepši luči. Veseli ga, da se je ekipa po decembrskih slabših izidih zdaj sestavila, na nedeljski tekmi s skupinskim startom pa si želi nastopa vsaj dveh fantov.
Tako kot Jakov Fak je imel težave z zdravjem tudi Miha Dovžan. “Okoli božiča se me je lotila bolezen. Mislil sem, da se je bom rešil kar hitro, a je nato pustila posledice za dalj časa. Upam, da sem zdaj pripravljen in bo šlo lažje naprej,” je povedal.
Klemen Bauer si želi žar s štafetnih tekem prenesti še na posamične tekme. “Smo eni redkih tekmovalcev, ki imamo možnost, da nastopimo pred domačimi navijači. Tukaj bi vsi radi pokazali svoje mojstrstvo in izkoristili energijo domačega prizorišča sebi v prid,” je dejal.
Podobne so želje ostalih reprezentantov in reprezentantk, posebej deklet, ki upajo na morda prvo točko v sezoni.
“Cilj za letošnjo sezono so točke,” je dejala Lea Einfalt. “Res bi bilo super, če bi mi to uspelo tukaj, da izkoristim prednost domačega terena in da sem na strelišču malo bolj natančna,” je dodala.
Trenerka ženske ekipe Andreja Mali je zagotovila, da so vsa tri dekleta pripravljena na boj. “Pokazale so že nekaj zelo solidnih nastopov. Petkova posamična tekma je tekma streljanja in želim si, da bi bile tekmovalke malo bolj natančne kot med sezono,” je dejala.