BP-horizontal-bel-tekst

Puff in Lodl zlata v štafeti mešanih parov, Francija v mešani štafeti 4×6

Drugi dan IBU odprtega evropskega prvenstva v biatlonu za mlajše člane na Pokljuki je prinesel napete boje za kolajne v štafeti mešanih parov in mešani štafeti 4×6. Danes sta se zlatih kolajn veselili ekipi Nemčije in Francije. 

Nemška naveza Johanna Puff – Darius Lodl je bila nepremagljiva v štafeti mešanih parov. Nemca sta za naslov prikazala najboljši strelski nastop izmed vseh ekip na startu in se veselila pred Rusoma in Francozoma. Nemca sta zgrešila le štirikrat in s tekmo zaključila v 40 minutah in 22 sekundah. 

»Zelo sem vesela, saj sem včeraj zgrešila enkrat, danes pa nisem delala napak. Celotna proga je bila zelo močna,« je povedala Nemka. 

Anastazija Grišina in Evgenij Emerkonov iz Rusije sta bila druga, zaostala sta za 12 sekund in pol, tretje mesto pa je pripadlo francoski navezi Fanz Bertrand – Paul Fontaine. Francoza sta za zmagovalcema zaostala za nekaj manj kot 19 sekund. 

Slovenske barve sta zastopala Teja Zadravec in Ruj Grošelj Simić (4+13) in bila na koncu 16. 

V popoldanskem delu sporeda so bile na vrsti še mešane štafete mlajših članov, kjer je bila večino tekme v ospredju Francija. Po zadnjem streljanju je imel Jacques Jefferies takšno prednost, da je utegnil pomahati kolegom, ki so ga spodbujali z okna bližnjega hotela, nekaj minut kasneje pa je v cilj prišel z velikansko francosko zastavo. V objem so mu skočili kolegi iz mešane štafete Camille Coupe, Jeanne Richard in Damien Levert ter slavje ob osvojenem zlatu se je lahko začelo. 

Francija je bila na strelišču nenatančna le trikrat, hkrati pa tudi hitra v smučini, tako da so tekmo končali 47 sekund pred ekipo Nemčije, ki je bila druga. Selina Marie Kastl, Luise Mueller, Benjamin Menz in Albert Engelmann so zgrešili dvakrat. 

Češka, v postavi Gabriela Masarikova, Tereza Jandova, Ondrej Manek in Jonas Marecek, je bila tretja, 59 sekund za Francijo. 

Slovenska mešana štafeta – Kaja Zorč, Živa Klemenčič, Matic Repnik, Jaša Zidar – je bila deveta (3+14), s štiriminutnim zaostankom za zmagovalci. 

IBU odprto evropsko prvenstvo v biatlonu za mlajše člane se nadaljuje v soboto, ko so na sporedu sprinterske tekme.