BP-horizontal-bel-tekst

Pokljuka je vstopila v zimo

Biatlonski center na Pokljuki dobiva belo preobleko. Pokljuka je v zimo vstopila že ta konec tedna, natančneje v soboto 6. novembra 2021. Kot prvi zimsko-športni center v Sloveniji so delavci Športnega centra Triglav Pokljuka v sodelovanju s Športnim društvom Pokljuka pripravili kilometer in pol dolgo progo za smučarski tek, ki je odprta tako za športnike kot tudi za rekreativce. Proge so urejene za drsalno tehniko in rekreativnim tekačem ter drugim snežnim navdušencem na voljo vsak dan od 12. do 16. ure (cenik uporabe je na spletni strani Športnega centra Triglav Pokljuka).

Za potrebe ureditve proge je športni center izpraznil deponijo 12.000 kubičnih metrov snega iz lanske in predlanske zime. Na Pokljuki bo tako najboljšim slovenskim biatloncem in tekačem pred začetkom sezone omogočen tudi prepotreben trening na snežni podlagi. Še en razlog, da so sneg razgrnili in pripravili že tako zgodaj je to, da v letošnji zimski sezoni Pokljuka ne bo gostila tekmovanja za svetovni pokal (vv: bo pa gostila Odprto evropsko prvenstvo in IBU pokal v biatlonu za mlajše člane, ki bo potekal od 17. do 23. 1. 2022) in se športni center osredotoča na zagotavljanje kakovostnih pogojev za trening športnikov in užitke rekreativcev.

Kot prvi so snežno podlago preizkusili slovenski biatlonci, ki so v soboto zjutraj opravili prvi trening, za njimi so se zvrstili drugi športniki, po 12. uri pa so bile proge na voljo tudi vsem rekreativnim navdušencem. Vseh skupaj smo prvi dan našteli kar okoli 200 tekačev.

Iz dobička nedavnega svetovnega prvenstva pa je Športno društvo Pokljuka mladim biatloncem prav ta dan podarilo tudi novo športno opremo – 57 parov tekaških smučarskih čevljev, 97 parov tekaških palic in kar 100 parov tekaških smuči.