BP-horizontal-bel-tekst

Pester spremljevalni program

during IBU Biathlon World Championships 2021 Pokljuka, on February 13, 2021 in Rudno Polje, Pokljuka, Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

Novost na BMW IBU svetovnem pokalu Pokljuka 2023 bo še bolj atraktiven navijaški program.

 

Uvodni dnevi v leto 2023 bodo na Pokljuki v znamenju BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu. Poleg tekmovalne vročice na tekaških progah in strelišču na Rudnem polju bo od 4. do 8. januarja s pestrim spremljevalnim programom poskrbljeno tudi za dobro vzdušje in počutje obiskovalcev. Največja sprememba je nova lokacija tradicionalnega navijaškega šotora. Osrednji prostor za sprostitev obiskovalcev bo na zgornjem parkirišču v neposredni bližini Športnega centra Triglav Pokljuka. Zaradi izjemnega zanimanja navijačev za glasbeni in kulturni program v preteklih letih, bo zato na tokratni izvedbi svetovnega pokala v osrčju TNP za glavnimi tribunami ob cilju postavljen še en navijaški šotor.

Poleg pestre kulinarične ponudbe, bodo navijači uživali v glasbenih ritmih, saj bodo za še lepše doživetje poskrbele znane slovenske glasbene skupine. V četrtek, 5. januarja, bosta oder zavzela člana skupine BQL. Petkovo rajanje, 7. januarja, bo potekalo v ritmih Veselih Begunjčanov. Za idealen zaključek pa bodo na družinski dan na Pokljuki, nedelja 8. januar, zapeli še Čuki.

Obiskovalci naj bodo na dan prihoda pozorni na spremenjen prometni režim in da se na prizorišče odpravijo pravočasno. Poskrbljeno bo za organizirane prevoze dnevnih obiskovalcev, sodelavcev, predstavnikov medijev, vabljenih gostov in vseh nastanjenih obiskovalcev na območju Bleda in Bohinja. Na ogled tekem svetovnega pokala pa se lahko odpravite tudi z vlakom.