BP-horizontal-bel-tekst
Composite logo BMW IBU WC 2023 Pokljuka

KAKO DO POKLJUKE?

PROMETNI REŽIM DO PRIZORIŠČA

Zaradi omejenega obsega parkirnih površin na območju Pokljuke in v skrbi zagotavljanja trajnostnega razvoja, je organizator poskrbel za organizirane prevoze dnevnih obiskovalcev, sodelavcev, predstavnikov medijev, vabljenih gostov in nastanjenih obiskovalcev na območju Bleda in Bohinja.

 

Organizirani krožni prevozi bodo na voljo iz Bleda, Bohinja in Mrzlega Studenca. Potekali bodo po sledečem URNIKU.

DO POKLJUKE IZ BLEDA ALI BOHINJA

V času svetovnega pokala bo dnevnim obiskovalcem na voljo zadostno število parkirnih površin na Bledu in v Bohinju.

Na Bledu bo večji parkirni prostor za osebna vozila obiskovalcev namenjen pri Infrastrukturi, od tam bo zagotovljen krožni prevoz z avtobusi organizatorja.

Osebna vozila in kombiji obiskovalcev, ki ne bodo parkirali na Bledu, bodo usmerjeni na regionalno cesto Mrzli Studenec-Gorjuše, kjer bodo zagotovljena parkirna mesta na desni strani ceste v smeri Mrzlega studenca. Obiskovalci bodo od tu do prireditvenega prostora in nazaj prepeljani z avtobusi.

Za obiskovalce nastanjene na območju Bohinja, bodo shuttle prevozi organizirani od nastanitvenih objektov oziroma iz avtobusnih postaj pri Jezeru in iz Bohinjske Bistrice, kjer bo pri železniški postaji tudi parkirišče za obiskovalce. 

NA SVETOVNI POKAL V BIATLONU Z VLAKOM

Skupaj s Slovenskim železnicami smo tudi letos pripravili akcijo “Z VLAKOM NA BMW IBU SVETOVNI POKAL V BIATLONU 2023 POKLJUKA”, ki bo obiskovalcem iz Slovenije ob nakupu vstopnice za svetovni pokal omogočala brezplačen prevoz z vlakom do železniške postaje Lesce-Bled in Bled-jezero, od tam pa s shuttle prevozi organizatorja na Pokljuko in nazaj.

Na prodajnih mestih SŽ pa lahko kupite tudi že paket, ki vsebuje vstopnico za ogled tekme in karte za prevoze (vlak in poseben shuttle bus organizatorja).