BP-horizontal-bel-tekst

Norvežanka Oebergova zmagala na zadnji tekmi pred svetovnim prvenstvom

Norvežanka Hanna Oeberg je na svetovnem pokalu na Pokljuki zmagala na tekmi s skupinskim startom. Druga je bila Italijanka Lisa Vittozzi, tretja pa Francozinja Anais Bescond.

Oebergovi je uspelo prehiteti vse tekmice in priti do prve zmage v sezoni, čeprav kot edina v prvi trojici ni zadela vseh tarč. En strel je zgrešila na tretjem postanku in zato zdrsnila na četrto mesto, a si pri zadnjem streljanju priborila vodstvo nazaj. V cilj je prišla s časom 34 minut in 14,4 sekund.

“Ko strelišče zapustiš kot prvi, lahko bolj nadziraš tek. Potem sem pa na tretjem streljanju enkrat zgrešila, a nisem izgubila veliko mest. To je bilo tudi opozorilo za zadnji strelski nastop, saj moraš za zmago biti zelo natančen pri streljanju,” je po tekmi dejala Oebergova in dodala, da je imela že veliko dobrih tekem, danes pa ji je uspelo zmagati.

Vittozzijeva in Bescondova sta obe brez zgrešenega strela za zmagovalko zaostali za 6,5 oz. 27,6 sekunde.

Vittozzijeva je bila s tekmo zelo zadovoljna. “Po dolgem času sem spet nazaj na stopničkah. Ostala sem osredotočena nase, verjela sem vase in zato sem tu,” je dejala.

Bescondova je priznala, da je na začetku sezone razmišljala, da bi se za nekaj časa umaknila iz biatlona. “Začetek sezone je bil težak, tudi lanska sezona ni bila popolna,” je povedala, o današnji tekmi pa menila, da je bilo najbolj pomembno zadeti vse tarče.

Na zadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala na Pokljuki Slovenija ni imela svoje predstavnice.