BP-horizontal-bel-tekst

Družinska nedelja na Pokljuki s Čuki

Nedelja na Pokljuki je bila družinsko obarvana. Tekmi s skupinskim startom, s katerima se je končal letošnji svetovni pokal, ki je tu potekal od četrtka, si je ogledalo 6.456 gledalcev – od najmlajših do najstarejših – iz več držav.

Med njimi so bili tudi navijači iz domačega kraja Jakova Faka iz sosednje Hrvaške. „Prvič sem tukaj, drugi so bili že večkrat. Čudovito je. Stiskali bomo pesti za Jakova,“ je bila nad Pokljuko navdušena Ružica iz Mrkpolja. Na Rudno polje je prišla s sinom Krešimirjem, ki trenira biatlon, in tremi sosedami. Prišlo bi jih še več, a je bilo v avtomobilu prostora le za pet ljudi.

V zabavnem delu športne prireditve so se gledalci pozibavali v ritmih pesmi skupine Čuki. Priljubljeni glasbeniki so bili še posebej dobro razpoloženi, saj imata v teh dneh kar dva rojstni dan: Matjaž Končan je danes dopolnil 42 let, v ponedeljek pa bo Jernej Tozon star 40 let. Svoje družine so pustili doma, vendar so tega vajeni. “Nič ne bomo tarnali, tukaj je super,” je povedal vodja Čukov Jože Potrebuješ, ki je s svojo skupino gledalce na Pokljuki zabaval prvič.

Organizatorji so nas povabili, da nastopimo v nedeljo, ko naj bi bil družinski dan. Kot navijač sem bil že večkrat na tekmah. Bil sem tudi v Anterselvi in drugje po svetu. Biatlon kar veliko spremljam in upam, da bo tudi v Sloveniji prišel čas, da bo deležen takšne evforije kot v tujini. Veliko razsežnost biatlona bomo lahko videli prihodnje leto na svetovnem prvenstvu,” je navdušeno pripovedoval Potrebuješ.

Po malem se Čuki spogledujejo tudi z nastopom čez leto dni. “Takrat bo na Pokljuki veliko več tujcev, tako da bomo morali izpopolniti še svoj mednarodni program. Najbrž se bomo morali naučiti kakšno norveško, italijansko in nemško pesem, da bomo zadovoljili čim več gledalcev. Slovenci našo glasbo poznajo, drugi pa se ob njej le zabavajo,“ je še dejal Potrebuješ, ki je s svojimi fanti igral na Pokljuki cel dan.