BP-horizontal-bel-tekst

Na Pokljuki ta teden IBU pokal v biatlonu za mlajše člane

Pokljuka bo od četrtka do nedelje gostila na tekmi IBU Junior Cupa najboljše mlade biatlonce sveta, ki se bodo pomerili na šesti napetih tekmah. V konkurenci več kot 260 tekmovalcev in tekmovalk bo nastopilo tudi 13 Slovencev, med njimi tudi najboljši slovenski mladi tekmovalec Alex Cisar, lani dvakratni mladinski svetovni prvak.

Med 141 tekmovalci bodo slovenske barve ob Cisarju branili še Blaž Debeljak, Tilen Gregorka in Anton Vidmar v starejši kategoriji ter Jernej Goropečnik, Lovro Planko in Matic Repnik v mlajši.

V konkurenci 124 tekmovalk pa se bodo predstavile Nina Klemenčič, Nika Vindišar, Tais Vozelj in Nina Zadravec, ki že imajo izkušnje iz svetovnega pokala, med mlajšimi članicami ter v mlajši starostni kategoriji Živa Klemenčič in Ajda Arh.

V četrtek se bodo tekmovalke na posamični tekmi predstavili ob 10.30, fantje pa ob 14. uri. Soboto ob 11. in 14. uri tekmovalke in tekmovalce čaka sprinterska preizkušnja, v nedeljo ob 11. in 13. uri pa še tekma mešanih dvojic in mešanih štafet.