BP-horizontal-bel-tekst

Na Pokljuki biatlonski boji tudi prihodnji teden

Mednarodna biatlonska zveza je prirediteljem biatlonskih tekem na Pokljuki dodelila še tekmovanje na ravni pokala IBU, druge najmočnejše serije biatlonskih tekmovanj.


Po prvotnem tekmovalnem koledarju bi morale biti tekme v nemškem Arberju, a kot v večini krajev v srednji Evropi, ki gostijo tekme na snežni podlagi, so se tudi tukaj ubadali s pomanjkanjem snega. Narava je bila v Nemčiji močnejša od človeške volje.


Prihodnji teden, od petka do nedelje, bodo biatlonci na Pokljuki tekmovali v posamičnih preizkušnjah, ki sta skrajšani na 15 km za moške in 12,5 km za ženske, konec tedna pa tekmovalce in tekmovalke čakata po dve sprinterski tekmi.

2 comments

 1. Pozdravljeni,

  zanima me, kako je z ogledom teh tekem za pokal IBU. Kje je možno kupiti vstopnice ali je prost vstop? Kako je z dostopom do prizorišča? Se bo možno z osebnim avtom pripeljati do gor ali bo organiziran avtobusni prevoz, tako kot je bilo za svetovni pokal?

  Hvala in lep pozdrav,
  Aljoša Perger

  1. Pozdravljeni,

   vstop na prizorišče je prost. Prevozi tokrat niso organizirani. Zapora ceste bo pred vojašnico. Parkiranje za vse obiskovalce Pokljuke pa bo možno na 3. pasu.

   Lep pozdrav

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja