BP-horizontal-bel-tekst

Na Bledu sestanek organizatorjev biatlonskih tekmovanj

Mednarodna biatlonska zveza (IBU) in Organizacijski odbor Pokljuka sta med 17. in 19. septembrom 2021 na Bledu gostila srečanje organizacijskih odborov biatlonskih tekmovanj pod okriljem IBU, t. i. OC Meeting. Srečanja so se udeležili predstavniki 23 organizacijskih odborov iz celega sveta, ki so se osredotočili na priprave na prihajajočo sezono 2021/22 in osrednjo vlogo OO pri zagotavljanju izpolnjevanja vizije in dolgoročnih strateških ciljev športa.

Predsednik IBU Olle Dahlin, ki je odprl tridnevno srečanje, je pohvalil organizatorje za njihovo odpornost in prilagodljivost, s katerima so kljub izzivom COVID-19 zagotovili, da je bila lanska sezona zelo uspešna, in poudaril, da lahko OO odločilno prispevajo k temu, da biatlon v prihodnjih letih doseže svoj polni potencial.

Na podlagi uspeha pretekle sezone je bila predstavljena predstavitev načrtovanja sezone in logistike prireditev za sezono 2021/22 in naprej. Delegati so bili seznanjeni s pregledom glavnih sprememb novih pogodb o medijih in trženju, slišali pa so tudi, kako bodo prihodki uporabljeni za zagotavljanje podpore OO v sezonah 2022/23 in 2023/24.

Ker je izvajanje strateškega načrta IBU, Target 26, v polnem teku, so OO-ji slišali tudi poročilo o ugotovitvah delovne skupine Target 26 o vključevanju navijačev na prireditvah IBU. IBU je zavezana razvoju inovativnih pobud za nadaljnje izboljšanje izkušenj navijačev na svojih prireditvah.

V soboto popoldne so bili člani OO razdeljeni v dve skupini: ena skupina se je udeležila delavnice o novem digitalnem ekosistemu IBU, druga pa delavnice o trajnosti na prihodnjih dogodkih IBU. Skupini sta se nato zamenjali.

Srečanje se je zaključilo z individualnimi sestanki med oddelki oz. področji IBU.