BP-horizontal-bel-tekst

Dober tek, Slovenija!

Redna telesna dejavnost in uravnotežena prehrana dokazano pripomoreta k boljšemu počutju, pozitivni naravnanosti in krepita imunski sistem. Vse to nam prinaša boljšo kakovost življenja skozi vsa življenjska obdobja.
Med cilji Športnega društva Pokljuka je tudi skrb za gojenje športa, tako rekreativnega kot na profesionalnem nivoju, in s tem zdravega življenjskega sloga. Zato smo se tudi priključili k promociji Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025, da vas še bolj informiramo in ozavestimo o pomenu redne telesne vadbe in prehranjevalnih navadah.

Slovenija sodi v skupino držav, kjer se je število ljudi, ki so debeli, v zadnjih tridesetih letih podvojilo. Telesno maso, večjo od priporočene, ima več kot dve tretjini moških in slaba polovica žensk. Še večji izziv predstavlja silovit porast debelosti pri otrocih in mladostnikih v zadnjem tridesetletju. V primerjavi z drugimi državami EU se beleži večji trend naraščanja debelosti.

Spodbujamo posameznikom zdrave izbire prehranjevanja:

Poleg prehrane našemu zdravju zelo koristi tudi gibanje. Strokovnjaki odraslim priporočajo vsaj pol ure zmerno intenzivne telesne dejavnosti na dan, otrokom pa najmanj eno uro. Za doseganje dodatnih in boljših učinkov na zdravje in obvladovanje dejavnikov tveganja (čezmerna telesna masa, visok krvni tlak, povišane maščobe v krvi ipd.) je priporočljivo čas telesne dejavnosti podvojiti. Za ohranjanje dobre telesne pripravljenosti so pomembne tako vaje za moč kot tudi aerobna vadba.

Pokljuka vam ponuja številne brezplačne ali cenovno ugodne možnosti gibanja v naravnem okolju – hoja, tek, kolesarjenje, pohodništvo, smučarski tek, sankanje, krpljanje, smučanje in še in še. Vabljeni, da si ogledate ponudbo na spletni strani Športnega centra Triglav Pokljuka in dobite še kakšno dobro in novo idejo, kako lahko preživite aktiven in zdrav dan na največji slovenski planoti v naročju Triglavskega narodnega parka.

Ostanite zdravi celo življenje. Izbirajte raznovrstno in lokalno pridelano hrano. Gibajte se več in pogosteje!

https://www.biathlon-pokljuka.com/wp-content/uploads/2021/11/banner-1200-X-1200-300×300.jpg