BP-horizontal-bel-tekst

Zlato v mešani štafeti dvojic za Francijo

Emilien Jacquelin in Anais Bescond iz Francije sta na današnji tekmi svetovnega pokala na Pokljuki zmagala v mešani štafeti dvojic. Srebrna medalja gre v Estonijo, bronasta pa v Avstrijo.

Francoski par je s progo opravil v 38 minutah in 33,4 sekunde. Jacquelin in Bescondova sta vodila skoraj celotno tekmo, na kateri so morali moški preteči 6 kilometrov, ženske pa 7,5 kilometra, zmago pa sta si prislužila z natančnostjo pri streljanju. Skupaj sta porabila pet dodatnih nabojev.

To je bila najina prva tekma v mešani štafeti dvojic v svetovnem pokalu. Pred nekaj leti sva že tekmovala skupaj in zaradi mene končala na četrtem mestu, današnja zmaga pa je odličen rezultat za oba,“ je po zmagi dejal Jacquelin.

Bescondova je dodala, da ji je petkov rezultat, ko je individualno tekmo brez zgrešenega strela končala na tretjem mestu, dal zagon za danes. „Zadnji dve leti sem imela nekaj težav in sem potrebovala nekaj samozavesti,“ je povedala.

Francozoma sta do zmage pomagala tudi Norvežana Vetle Sjaastad Christiansen in Karoline Offigstad Knotten, saj slednja v končnici ni zdržala visokega tempa in je izgubila stik z zmagovalcema. Po dveh popravah na zadnjem streljanju sta Norvežana zdrsnila na šesto in na koncu na 10. mesto.

Za presenečenje sta poskrbela Estonca Rene Zahkna in Regina Oja, ki sta s tremi popravami in zaostankom 5,9 sekunde osvojila drugo mesto.

Tekma je bila napeta, razlike so bile majhne in mislim, da sva res dala vse od sebe,“ je Zahkna, ki je na četrtkovi posamični tekmi zasedel 101. mesto, ocenil današnji nastop in pohvalil sotekmovalko: „Regina vedno dobro strelja, danes pa je še tekla odlično. Ne morem verjeti, da sva na stopničkah.“

Avstrijca Simon Eder in Lisa Theresa Hauser sta se z 12,1 sekunde zaostanka in šestimi popravami prebila do tretjega mesta.

Hauserjevi se je še posebej težak zdel njen zadnji krog. „Regina me je priganjala, skušala sem ji slediti, a je bila res hitra,“ je dejala o estonski tekmici. „Če bova oba zdrava, hitra in natančna, lahko tudi na svetovnem prvenstvu prideva na stopničke,“ je pogledala naprej v Anterselvo.

Nastopilo je 26 ekip. Slovenske barve sta zastopala Rok Tršan in Urška Poje, ki sta ob odstopu romunskega para z osmimi popravami na strelišču tekmo končala na 24. mestu.

Tršan je povedal, da je na Pokljuko prišel zelo utrujen, saj je bil med novoletnimi prazniki še bolan, vendar je danes vseeno dal vse od sebe. Najbolje, kar je lahko, je tekmo odtekla tudi Pojetova, je še ocenil in dodal. „Z Uršo čez leto nisva bila veliko skupaj, malo je trenirala, a sem ponosen nanjo, da se je sploh pojavila tu, marsikdo se ne bi. Na koncu sam rezultat sploh ni pomemben, pomembno je, da sva izpeljala tekmo.“