BP-horizontal-bel-tekst

Tudi med mešanimi štafetami slavili Francozi

Predzadnji dan svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki se je sklenil s tekmo mešanih štafet. Tako kot med mešanimi pari so slavili Francozi. Drugo mesto je osvojila reprezentanca Norveške, tretje pa Nemčije.

Francozi Quentin Fillon Maillet, Simon Desthieux, Justine Braisaz in Julia Simon so štirikrat 7,5 kilometra pretekli v uri, 11 minutah in 18,8 sekunde. Vsi skupaj so porabili osem dodatnih nabojev.

Johannes je bil kot vedno hitrejši od nas. Odločil sem se, da bom ohranil razdaljo in ga ne bom lovil. Vesel sem rezultata, saj je Francija zmagala,” je povedal Desthieux, Braisazova pa je dodala: “Razmišljala sem le o svojem nastopu in želela sem si dobrega streljanja. Smo pred svetovnim prvenstvom, tako da grem tekmo po tekmo. To je bila dobra tekma, le streljala nisem najbolje, a je zelo lep dan, saj smo zmagali v obeh štafetah.”

Norvežani Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe, Symnoeve Solemdal in Ingrid Landmark Tandrevold so bili pri streljanju bolj natančni. Porabili so polovico manj dodatnih nabojev, vendar za zmagovalci zaostali za 44,3 sekunde.

Videli smo, da so Francozi zelo močni. Dobro smo streljali in smo zadovoljni s tekmo. Francosko-norveški boj traja že celo sezono in se nadaljuje,” je na novinarski konferenci povedal Tarjei Boe.

Tudi svetovni podprvaki Nemci na tretjem mestu so imeli pri streljanju mirne roke. Philipp Horn, Johannes Kuehn, Janina Hettich in Vanessa Hinz so si privoščili pet poprav, v cilj pa so prišli z minuto in 1,4 sekunde zaostanka.

Horn je bil zadovoljen s svojim nastopom in ekipnim uspehom. “Zelo sem se veselil današnje tekme, da sem znova dobil priložnost za nastop. To je bil eden mojih najboljših nastopov to sezono. Super je bilo strelišče zapustiti kot prvi, prvič mi je to uspelo. Zadovoljen sem,” je dejal Nemec.

Nastopilo je 26 reprezentanc, tekmo jih je končalo 21. Slovenske barve so zastopali Jakov Fak, Klemen Bauer, Polona Klemenčič in Lea Einfalt, ki so osvojili 11. mesto.

Spodbuden je bil predvsem nastop Faka in Bauerja, ki sta se enakovredno kosala z najboljšimi – Fak je predal kot četrti, Bauer pa je v svoji predaji dosegel peti izid, a vseeno izgubil dve mesti. Klemenčičeva je bila po prvem streljanju celo šesta, nato pa je morala dvakrat v kazenski krog in je zaostala. Einfaltova je s solidno predstavo potrdila 11. mesto.

Fak je po koncu dejal, da bi si želel, da bi Slovenija imela boljšo startno številko. “Rajši bi videl, če bi bil bolj spredaj, ampak imamo že na startu zelo slabo startno pozicijo in potem streljaš zelo blizu klanca in moraš hitro zavirati. Uspelo mi je zmanjšati razliko in sem streljal kot prvi, a nisem bil preveč osredotočen. V zadnjem krogu sem izgubil nekaj sekund, a danes ni šlo več.”

Z nastopom je bil lahko zadovoljen Bauer. “S svojim nastopom sem lahko zadovoljen. Kljub temu da nismo sodili med favorite, sva z Jakovom dokazala, da moški del sodi v sam vrh. Pred domačimi gledalci so neka pričakovanja, poskušaš narediti svoj maksimum in oddelati nastop v skladu s svojimi sposobnosti. Serviserji so spet opravili odlično delo. S takimi smučmi je užitek teči in upam, da bo tudi v prihodnje tako,“ je sklenil Bauer.

V nedeljo se bo svetovni pokal na Pokljuki zaključil s tekmama s skupinskim startom.