BP-horizontal-bel-tekst

Prvič kamera na vrvi

Tekme na Rudnem polju so generalka za svetovno prvenstvo prihodnje leto tudi za Televizijo Slovenija. Ekipa 110 sodelavcev jih pokriva z 39 kamerami.

Tokrat so prvič v prenos vključili kamero na vrvi (cable cam), ki spremlja strelišče in del tekaške proge v dolžini dobrih 400 metrov. Novost sta tudi dve kameri super slow motion, ki spremljata tarče, kakršnih doslej še niso uporabljali.

Tako bomo delali tudi prihodnje leto med svetovnim prvenstvom na Pokljuki,“ je povedal starosta slovenskih televizijskih producentov Lado Vindiš, ki je tudi član Organizacijskega odbora Pokljuka.

Delamo dva programa, in sicer program multi za vse tiste, ki imajo plačane televizijske pravice za biatlon, in domačega za Televizijo Slovenija. Za zadnjo delamo še s tremi dodatnimi kamerami, s katerimi spremljamo predvsem slovenske tekmovalce in tekmovalke,“ je povedal producent slovenskega programa s Pokljuke.

V 34 letih delovanja kot producent je Vindiš spravil pod streho veliko prireditev, pri tem pa so mu zelo pomagale 13-letne izkušnje novinarskega dela. Mednarodno produkcijo vodi Lucija Valenčak, pomaga pa ji operativni producent Tomaž Pinterič.