BP-horizontal-bel-tekst

Prvi letošnji OPA Alpski pokal v biatlonu prevzela Pokljuka

Po letu brez večjih mednarodnih mladinskih biatlonskih tekmovanj, se v polnem sporedu vrača tudi OPA Alpski pokal v biatlonu. Žal je bil že prvi pokal prestavljen, in sicer ga prvotno planirani nemški Oberwiesenthal ni uspel gostiti zaradi omejitev v zvezi z covid-19, prevzela pa ga je Pokljuka. Tekmovanje je potekalo pretekli konec tedna.

Mladi tekmovalci so ne na Rudnem polju zbrali po približno devetih mesecih, saj je bil lani na Pokljuki na sporedu zadnji alpski pokal sezone. Čakala jih je tudi manjša prenovitev, saj je na Pokljuki posodobljen prihod na stadion, ki vsem tekmovalcem omogoča enakovreden prihod na strelišče.

Dva tekmovalna dneva, sobota 18. in nedelja 19. 12., sta imela na sporedu sprinterski preizkušnji, tekmovalci pa so bili razdeljeni v štiri različne kategorije. Skupno je bilo prijavljenih več kot 300 tekmovalcev iz 4 držav: Nemčije, Avstrije, Švice in Slovenije. Tekmovanje je štelo tudi za nemški pokal, zato je bilo na prizorišču skoraj 200 nemških biatloncev. Uspešo so nostopali tudi SLovenci, med njimi so bili tudi predstavniki osmih slovenskih klubov: SK Ihan, SK Brdo, SK Loška Dolina, SD Bohinj, ŠD Gorje, TSK Logatec, SK Cerknica in TSK Triglav Kranj.

Utrinki v fotogaleriji.

Uradni rezultati