BP-horizontal-bel-tekst

Pravljična Pokljuka čaka biatlonsko družino

btr

Mraz in sneg imamo radi, predvsem pa imamo radi dneve, kjer oba elementa poskrbita za čudovito zimsko pravljico. To se je zgodilo ravno ob pravem času in tik pred BMW IBU svetovnem pokalu v biatlonu. Pokljuka je pripravljena, da kot prvo prizorišče pozdravi najboljše biatlonke in biatlonce.

Vodja tekmovanja Matej Kordež zatrjuje, da je ekipa pripravljena na desetdnevni izziv: “Proge so pripravljene, prav tako stadion in strelišče. Biatlonci so lahko že danes trenirali, jutri pa bodo na neuradnem treningu lahko tudi preizkusili strelišče. Tudi brez ohladitve bi nam uspelo, je pa ta poskrbela za lepo zimsko kuliso.”

Proge so urejene z umetnim lanskim in letošnjim snegom, z lanskim naravnim, pa tudi nekaj letošnjega naravnega je vmes. Mraz jih je utrdil in so pripravljene za 8 biatlonskih preizkušenj. Gostili bomo 291 biatlonk in biatloncev iz 32 držav.

Navijače lepo vabimo, da se nam na Pokljuki pridružite od 2. do 9. decembra. Ob tem rekreativne smučarje tekače obveščamo, da bodo proge na voljo od 10. decembra.

Se vidimo na Pokljuki!