BP-horizontal-bel-tekst

Pokljuki zelena luč za izvedbo svetovnega pokala

Pokljuka je danes po ogledu predstavnikov Mednarodne biatlonske zveze dobila zeleno luč za izvedbo BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu, ki bo na sporedu že čez teden dni.

Direktor tekem svetovnega pokala Borut Nunar je bil z videnim zadovoljen in je po ogledu prizorišča povedal: “Najpomembneje je, da je na deponijah dovolj snega in da se vse proge lahko do konca uredijo. Vremenska napoved za vikend sicer ni najboljša, a bo potem prišla ohladitev. S tega zornega kota mora biti vse v najlepšem redu. Mislim, da smo vsi lahko zadovoljni, da nam je narava priskočila na pomoč in da se je ohladilo še ravno ob pravem času.”

Organizatorji so na koncu lanske zimske sezone na dveh večjih deponijah shranili skoraj 20.000 kubičnih metrov snega. Kar se je izkazalo za nujno potrebno. Nunar je z dosedanjim delom pokljuške ekipe zadovoljen: “Mislim, da je v največjem interesu organizatorjev, da zagotovijo svojo tekmo tako, kot se spodobi. Mi in vsi udeleženci pa to s pridom izkoriščamo. Vsi organizatorji so najbolj sami zaskrbljeni ali bo ali ne bo. Ta želja in motivacija pelje organizatorje naprej in zato smo, kjer smo. Pokljuka tu ni izjema. Praksa je pokazala, da je vsako leto tekmovanje pripravljeno bolje in bolje. Ljudje prihajajo in odhajajo zadovoljni.”

Trud delavcev je sedaj usmerjen v pokritje vseh prog, ki so potrebne za osem tekem v petih disciplinah. Bitlonke in biatlonci se bodo v Sloveniji zbrali v sredini naslednjega tedna.

Mi pa vas vabimo, da se nam na Pokljuki pridružite in poskrbite za navijaško kuliso.

Se vidimo na Pokljuki!