BP-horizontal-bel-tekst

Petkove tekme IBU pokala pod streho

S petkovima kratkima individualnima preizkušnjama se je na Pokljuki končal prvi tekmovalni dan IBU pokala.

V moški konkurenci so bili v ospredju norveški tekmovalci, ki so na 15 kilometrski tekmi osvojili prva tri mesta. Najboljši je bil debitant v tem tekmovanju Fjellheim Sindre Jorde. 26-letni Norvežan je na strelišču zgrešil en strel in v cilj prišel 39 sekund in pol pred rojakom Matsom Oeverbyem.

Po uradni podelitvi je Jorde, s solzami v očeh, podoživel največji uspeh v karieri: »Se opravičujem potrebujem samo trenutek (op. a. nadaljuje z intervjujem po čustvenem joku). Zelo sem zadovoljen, bila je odlična tekma. Na Norveškem se je težko že vrstiti v ekipo in da opraviš odličen nastop na strelišču ter odtečeš tako kot je potrebno na teh čudovitih progah na Pokljuki, je res nepozabna tekma.«

Popoln skandinavski dan na Rudnem polju je s tretjim mestom dopolnim Vebjoern Soerum.

Od slovenskih predstavnikov se je najbolje odrezal Matic Repnik, z enim zgrešenim strelom je zaključil na 25. mestu.

V ženski konkurenci je na 12,5 kilometrski progi zablestela italijanka Hannah Auchentaller, ki je bila na strelišču nezmotljiva, v smučini pa za 27 sekund hitrejša nemške biatlonske Hanne Kebinger. Italijanka je prišla do prve zmage v IBU pokalu.

Zmagovalka ženske konkurence je z nasmehom na obrazu uživala v premierni zmagi: “Zelo sem zadovoljna, nisem pričakovala, da bom zmagala. Že v četrtek sem čutila, da imam težke noge in tudi pred tekmo ni bilo bolje. Zato sem še toliko bolj vesela, da sem zadela vse strele in odtekla tako kot znam.”

Tretje mesto je šlo v roke Francozinje Paule Botet. Slovenski navijači so kot najboljšo od domačih tekmovalk pozdravili Klaro Vindišar, ki je s tremi zgrešenimi streli končala na 41. mestu.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja