BP-horizontal-bel-tekst

Favoriti Norvežana in Francozi

Biatlonska karavana se bo v nedeljo s tekmama mešanih parov in mešanih štafet poslovila od Pokljuke. Mešani pari bodo nastopili že ob 11.45, mešane štafete pa ob 14.25. V dopoldanski tekmi bosta favorita zanesljivo Norvežana, v mešanih štafetah pa glede na postavo Francozi. Slovenija bo nastopala brez Jakova Faka.

 

Predvsem med mešanimi pari so napovedi zahtevne. Norvežana Vetle Sjastad Christiansen in Ingrid Landmark Tandrevold na Pokljuki nista posegla povsem po najvišjih mestih.

 

Enakovredna bi bila zanesljivo lahko Šveda Sebastian Samuelsson in Linn Persson, a je prvi med prazniki zbolel in ni v 100-odstotni formi. Avstrijci imajo na startu svojo najboljšo tekmovalko Lisa Thereso Hauser in enega najboljših strelcev v karavani Simona Ederja.

 

Nemci, Francozi in Italijani so se glede na zasedbo odločili, da stavijo na mešane štafete. Morda to daje priložnost slovenskemu dvojcu Mihi Dovžanu in Poloni Klemenčič, da se ob dobrem streljanju približata vrhu.

 

Med mešanimi štafetami bodo v norveškem dresu priložnost dobili Filip Fjeld Andersen, Johannes Dale, Karoline Offigstad Knotten in Ragnhild Femsteinevik. A glede na zasedbo bodo prvi favoriti Francozi Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet, Anais Chevalier Bouchet in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Julia Simon.

 

Hudi tekmeci bodo zanesljivo tudi Švedi z Jesperjem Nelinom, Martinom Ponsiluomo, Mono Brorsson in na Pokljuki nepremagljivo Elviro Oeberg. Roman Rees, Benedikt Doll, Denise Herrmann-Wick in Sophie Schneider bodo branili barve Nemčije. Visoko so lahko tudi Italijani.

 

Slovenija bo dala priložnost Roku Tršanu, Lovru Planku ter Živi Klemenčič in Anamariji Lampič.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja