BP-horizontal-bel-tekst

Fak: Veseli bomo prav vsakega vzklika

POKLJUKA – Pokljuka bo že v prvem tednu po novem letu zaživela s prvo tekmo biatlonskega pokala v letu 2023. Slovenski tekmovalci se marljivo pripravljajo, želja pa so tudi številni domači navijači in bučna podpora s tribun.

 

Prvo ime ekipe ostaja Jakov Fak, ki z eno uvrstitvijo v deseterico ni popolnoma zadovoljen, zato si že na domači tekmi želi še več. “Sezona je solidna, ni pa še tako, kot sem si želel sam in vem, da zmorem več. Bilo je preveč podarjenih mest pred mano. Prav veselim se, da bo prvi svetovni pokal prihodnje leto na Pokljuki in prav za tukaj si želim, da bi šlo vse po načrtih,” je tik pred božičem dejal tekmovalec.

 

Na Rudno polje je Fak povabil tudi gledalce: “Vesel sem že, da bo prišlo v četrtek toliko otrok. Smo tudi ambasadorji svojega športa in le tako lahko najdemo nove mlade in uspešne biatlonce. Seveda pa prav lepo vabljeni vsi, ki imajo radi ta šport. Veseli bomo prav vsakega vzklika na Pokljuki.”

 

Slovenija pa ima po več letih spet tudi vidno žensko ekipo. Polone Klemenčič se redno lahko uvršča med 20 najboljših. “Res sem zadovoljna. Videla sem, da se da in potem je vse lažje,” je dejala tekmovalka in dodala, da je bila posebej vesela uspešnega nastopa ženske štafete in osmega mesta.

 

Poseben magnet za publiko in medije je Anamarija Lampič, presenečenje sprinta iz Hochfilzna, saj je ob premieri v svetovnem pokalu osvojila peto mesto. Pred Pokljuko pravi: “Počutim se dobro, imam veliko energije, ki jo je po treh tednih tekem sicer malo, ampak tukaj je božič, čas za družino, drobna darila in vse gre spet gor.”

 

O petem mestu v krstnem nastopu v Hochfilznu pa pravi “Nisem bila šokirana samo jaz, ampak tudi vsi ostali. Upam le, da bo šlo tako naprej.” A vseeno si ne želi, da bi gledalci od nje že na Pokljuki pričakovali nemogoče: “Letos nabiram izkušnje. To je moja prva sezona.” Učenje je ponazorila z zapletom, ko je na eni od tekem štartala prezgodaj in bila diskvalificirana, a je to vzela kot dragoceno šolo.

 

“O pričakovanjih je neprijetno govoriti,” pa pred domačo tekmo, ki bo na sporedu med 5. in 8. januarjem, pravi nemški trener Ricco Gross. Opozarja predvsem na štafete, v katerih Slovenija res preseneča. “V posamični konkurenci pa se bo vsak posameznik boril za svoje najboljše uvrstitve.”

 

Poleg že omenjenih bodo barve branili še Miha Dovžan, Rok Tršan, Alex Cisar, Lovro Planko in Anton Vidmar ter Živa Klemenčič, priključuje se mlada Lena Repinc.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja