BP-horizontal-bel-tekst

Elvira Oeberg z odličnim streljanjem do nove zmage

Švedinja Elvira Oeberg je zmagala na ženski 10-kilometrski zasledovalni tekmi BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki in tako zadržala mesto, ki ga je osvojila v četrtkovem sprintu.

 

23-letna reprezentantka Švedske Elvira Oeberg je po zaslugi natančnega streljanja in pokritih 20 tarč zmagala na sobotni 10-kilometrski zasledovalni tekmi biatlonk na BMW IBU svetovnem pokalu na Pokljuki. Tekaško sicer ni bila najbolj razpoložena, saj je v tem delu tekme izgubljala v primerjavi s tekmicami, a popoln strelski nastop je zadostoval za osvojitev druge zmage letos na Rudnem polju. Švedinja je bila ena izmed le treh tekmovalk, ki so s tekmo opravile brez kazenskega kroga.

 

»Danes sem bila res utrujena, zato sem vedela, da se moram izkazati na strelišču. Skoraj ne morem verjeti. Startala sem s startno številko ena, streljala sem brez napak, ostala sem na vrhu skozi celotno tekmo. To mi daje veliko samozavesti. Živim svoje sanje. Sem tam, kjer želim biti. Zelo sem ponosna, da sem prišla do tu, neverjetno,« zadovoljstva po tekmi ni skrivala Elvira Oeberg.

 

Na drugo mesto se je prebila Italijanka Dorothea Wierer, ki je v tretjem strelskem nastopu morala enkrat v kazenski krog, a je glede na četrtkov sprint pridobila eno mesto. Za zmagovalko je zaostala za 17,6 sekund.

 

Tretja je bila vodilna tekmovalka svetovnega pokala Francozinja Julia Simon. Slednja je morala v kar dva kazenska kroga, po enkrat je bila nenatančna v drugem in tretjem strelskem nastopu, v cilj pa je prišla 22,4 sekund za zmagovalko današnje preizkušnje. Francozinja in Italijanka sta glede na uvrstitve v četrtkovem sprintu danes zamenjali svoji uvrstitvi.

 

Četrto mesto si je priborila Slovakinja Paulina Batovska-Fialkova, ki je zgrešila dva strela (+31,0), peta je bila Čehinja Marketa Davidova z enim zgrešenim strelom (+34,7), šesta pa Švedinja Linn Persson, ki je bila na strelišču prav tako nenatančna enkrat (+36,2). Slovakinja in Čehinja sta zadržali svoji uvrstitvi iz četrtkove preizkušnje, medtem ko je Linn Persson napredovala za eno mesto.

 

Slovenk na zasledovalni tekmi tokrat žal ni bilo, saj se v sprintu nobena ni uspela uvrstiti med najboljšo šestdeseterico.

 

Ob 14.45 se bodo na progo podali še moški, ki jih čaka 12,5-kilometrska zasledovalna tekma.