BP-horizontal-bel-tekst

Biatlonska družina v pričakovanju prvih tekem

Biatlonci iz 32 držav so se danes udeležili prvega uradnega treninga. Vse je pripravljeno za jutrišnjo posamično mešano štafeto in mešano štafeto. Biatlonci so dobro razpoloženi in vznemirjeni pred začetkom sezone, a med njimi je čutiti tudi negotovost. Po osmih mesecih trdega treninga bo to zanje prvo resno tekmovanje.

Domači favorit in dobitnik srebrnega olimpijskega odličja Jakov Fak bo jutri tekmoval z mlado Urško Poje: “S pozitivnimi občutki grem v naslednji teden. Zanimivo je, da so na progi vsak dan različne hitrosti zaradi snega. Strelišče in proga sta dobro pripravljeni glede na dane vremenske pogoje in glede tega nas ne skrbi. Vse ostalo je na nas, da pokažemo kako dobri smo. Upam, da bomo na dovolj visokem nivoju dobre uvrstitve.”

Urška Poje: “Občutki ob začetku sezone so drugačni kot sredi sezone. Mislim, da bo jutrišnja tekma ogrevanje za oba, predvsem mogoče za Jakova, da prebije led. Vzela jo bova kot neko igro, ker je tudi jutrišnja tekma je v bistvu res kot ena igrica in mislim, da je tudi zelo zanimiv šov za gledalce.«

Lisa Vitozzi, dobitnica bronastega olimpijskega odličja v mešani štafeti: “Zelo sem vesela, da se sezona končno začenja. Rada bi videla, kaj mi je prineslo vse to delo. Komaj čakam, da se začne sezona. Nismo veliko spreminjali v pripravah, ampak smo se posvečali tistim stvarem, ki so bile slabše. Tukaj se počutim zelo dobro. Proge so lepe in dobro pripravljene. So pa težke, zato ker moraš na njih konstantno garati.”

Kanadčan Nathan Smith ima za sabo dve težavni sezoni. A dobitnik srebrnega odličja iz Kontiolahtija je nazaj v biatlonski karavani in se veseli tekmovanj. In tako kot mnogi športniki je tudi on vznemirjen in malo nervozen: »Tako je vedno na začetku sezone, saj si treniral vse leto in nisi tekmoval s športni iz drugih držav. Proge so ostale čvrste, tudi tam, kjer so serviserji preizkuševali material. Mislim, da bomo imeli dobre razmere. Včeraj je bilo na strelišču težavno, ampak danes sem zelo dobro streljal, kar je dobro za dvig samozavesti pred jutrišnjo štafeto.”

Zelo se veselimo na fantastičen teden pol biatlona in na celotno sezono. Vidimo se na Pokljuki!