BP-horizontal-bel-tekst

Alpski pokal v biatlonu na Pokljuki odpovedan

Tekmovanja za Alpski pokal v biatlonu na Pokljuki, ki so bila predvidena med 12. in 15. marcem 2020, so skladno z navodili Smučarske zveze Slovenije, dokončno odpovedana. 

Smučarska zveza Slovenije je sprejela sklep, da zaradi izbruha koronavirusa, njegovih posledic in napovedi Vlade Republike Slovenije, da razglasi epidemijo na svojem ozemlju, odpove vsa smučarska tekmovanja (vključno z biatlonskimi) v Republiki Sloveniji. Organizacijski odbor Pokljuka zato odpoveduje Alpski pokal v biatlonu (Alpencup Biathlon), ki naj bi potekal na Pokljuki med 13. in 15. marcem 2020.

Po spremljanju razvoja dogajanj v Sloveniji in razvoju dogodkov v okviru FIS in IBU, je direktor SZS po posvetu s predsednikom SZS izdal sklep, da se vsa načrtovana tekmovanja in dogodke v okviru SZS do preklica odpove in prestavi na kasnejše termine, če bodo razmere le to dopuščale.

Zaradi hitrega razvoja širjenja koronavirusa, napovedi razglasitve epidemije in drugih ukrepov povezanih s tem, je neizogibna tudi naša družbena odgovornost, da se priključimo boju za zajezitev razvoja koronavirusa.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upamo, da vas bomo kmalu spet lahko pozdravili na Pokljuki!