BP-horizontal-bel-tekst

Alex Cisar prejel nagrado za fair play

Alex Cisar je eden najboljših mladih slovenskih biatloncev, ki je lani osvojil kar dva naslova mladinskega svetovnega prvaka (v sprintu in zasledovanju), s svojim načinom življenja in razmišljanja pa opozarja nase tudi zunaj smučine. Za fair play je lani prejel kar dve nagradi, še tretjo pa mu je v sredo, v imenu Evropskega združenja za fair play, izročil eden najboljših slovenskih športnikov vseh časov Miro Cerar.

Cisar je v prejšnji sezoni na tekmi slovenskega pokala na Pokljuki med prehitevanjem po nesreči pohodil palico tekmeca Tilna Gregorke. Ta jo je izgubil in Cisar mu je dal svojo, sam pa se je vrnil po Gregorkovo in nadaljeval tekmo, na kateri je nato zasedel drugo mesto.

Poštenost je pomembna na vseh področjih. Osebno se mi moja poteza ne zdi nič posebnega, ker sem tako ravnal zaradi poštenosti in ne zaradi priznanja. Veseli pa me, da so ljudje postali bolj pozorni na biatlon,“ je ob tej priložnosti povedal 19-letni Cisar, ki danes odhaja na mladinsko svetovno prvenstvo v Lenzerheide v Švici.