BP-horizontal-bel-tekst

1. seja OO Pokljuka za IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 Pokljuka

Priprave na IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 Pokljuka, enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji, so v polnem teku. Že junija se je Organizacijski odbor Pokljuka okrepil z novimi člani in funkcijami, včeraj pa so se skupaj z Logističnim odborom srečali na Bledu.

Za predsednika OO Pokljuka je bil imenovan g. Jelko Kacin (nekdanji minister, član Evropskega parlamenta, predstavnik Slovenije pri zvezi NATO in predsednik ostalih športnih organizacijskih odborov), za njegovega namestnika pa g. Andrej Šter (vodja konzularnega sektorja ministrstva za zunanje zadeve), ki bosta v sodelovanju z vlado Republike Slovenije, ustvarila okolje za uspešno organizacijo svetovnega prvenstva.

Generalni sekretar OO Pokljuka je g. Tim Farčnik, ki deluje kot predstavnik in glavni operativni kontakt. Formirana sta Logistični in Tekmovalni odbor, katerih člani bodo skrbeli za operativno izvedbo prvenstva.

Prve seje OO Pokljuka so se udeležili tudi številni predstavniki ministrstev, vključno z dr. Simono Kustec, ministrico za izobraževanje, znanost in šport.

Kljub težki situaciji, povezani z pandemijo koronavirusa, priprave na svetovno prvenstvo potekajo nemoteno.