BP-horizontal-bel-tekst

Kako do nas?

Dostop na Pokljuko

Informacija o dostopu na Pokljuko je obširno predstavljena na angleški strani in je namenjena tujcem, ki v Slovenijo prihajajo z avtomobilom ali letalom iz različnih smeri.

Kateri Slovenec, ki ljubi gorsko naravo poleti in pozimi, pa ne pozna Pokljuke? Z avtom sta možna dva dostopa, prvi z Bleda skozi Gorje in Mrzli studenec do Rudnega polja, drugi pa iz Bohinjske Bistrice čez Jereko, Koprivnik in Mrzli Studenec do Rudnega polja.

Vse obiskovalce in gledalce, ki si želijo priti na Pokljuko v času tekem za svetovni pokal v biatlonu prosimo, da se na pot odpravijo vsaj dve uri prej kot običajno oz. da pridejo na prizorišče vsaj eno uro pred uradnim pričetkom tekmovanj. Promet z Bleda proti Pokljuki je v tem času namreč zelo zgoščen in prihaja do občasnih zastojev. Na Pokljuki primanjkuje parkirnih mest, zato je parkiranje možno samo ob levem delu cestišča ceste s Pokljuke, zaradi česar je potrebno del poti proti tekmovališču prehoditi.

V času državnih prvenstev in drugih tekmovanj na Pokljuki je pričakovati zgolj nekoliko počasnejši promet in oteženo parkiranje na Rudnem polju.

BLED – POKLJUKA
Cesta iz Bleda do Rudnega polja je v celoti asfaltirana in je bila v lanski jeseni obnovljena na relaciji Zgornje Gorje – Zatrnik. Svetujemo vam uporabo te poti. Na Bledu na prvem krožišču zapeljete desno, mimo policijske postaje in vrtca ter nato po obvoznici nadaljujete pot proti Zgornjim Gorjam. Tu se cesta začne vzpenjati proti Zatrniku in Mrzlemu studencu in že ste na pokljuški planoti. Od tu je cesta mimo križišča za Šport hotel precej ravna in pripelje do Rudnega polja, kjer je Gorska šola Slovenske vojske in Biatlonski center Pokljuka. Razdalja med Bledom in Rudnim poljem je 25 km.

Pozimi je cesta plužena in prevozna z zimsko opremo. Verige so obvezne v času večjih snežnih padavin in pri zmrznjenem snegu, zato priporočamo, da jih imate v prtljažniku, kadar se odpravljate na Pokljuko. V času tekmovanj promet od Šport hotela do Rudnega polja ureja redarska služba. V neposredni bližini Biatlonskega centra ni dovolj parkirnih mest, zato so le-ta urejena ob cesti.

BOHINJ – POKLJUKA
Drugi dostop je možen iz Bohinjske Bistrice. Cesta je v celoti asfaltirana. V Bitnjah pri Bohinjski Bistrici zavijete z glavne ceste proti Jereki in se po serpentinah dvignete do Koprivnika. Pred Koprivnikom je razgledna točka Vodnikov razglednik, s katerega je v lepem vremenu čudovit razgled na Bohinjsko jezero in Vogel – res vredno ogleda. Cesta vodi mimo Gorjuš do Mrzlega studenca, kjer se priključi cesti Bled – Pokljuka.

AVTOBUSNI PREVOZ BLED – POKLJUKA
V času tekmovanj za svetovni pokal v biatlonu je med Bledom in Športnim centrom Pokljuka na Rudnem polju organiziran tudi avtobusni prevoz. Avtobusi vozijo na Pokljuko s parkirišča pri športni dvorani na Bledu (pod hotelom Krim), za vikend pa z industrijske cone Lip Bled na Rečici (v smeri Gorij), kjer je organizirano tudi osrednje parkirišče za obiskovalce tekem.

Cena prevoza je vključena v ceno vstopnice za tekmovanje, če je kupljena na pooblaščenih prodajnih mestih Eventima (Petrol, Pošta Slovenije, Kompas, www.eventim.si).

Vozni red avtobusov: prvi avtobus predvidoma odpelje z Bleda na Pokljuko vsaj tri ure pred uradnim pričetkom tekme (za tisti dan). Zadnji odhod avtobusa s Pokljuke se prilagaja poteku tekem, stanju in dogajanju na biatlonskem stadionu ter v gostinskem šotoru.