3. marec, 2017
Skrajšana trasa proge za 27. Pokljuški maraton AS

 Zaradi vremenskih razmer na Pokljuki smo bili organizatorji prisiljeni skrajšati traso proge 27. Pokljuškega maratona AS in Memoriala Goja Bogataja, ki bo v soboto, 4. marca 2017. Udeleženci prijavljeni za polmaratonsko 21-kilometrsko preizkušnjo boste pretekli le 19 km (2 x 9,5 km), udeleženci prijavljeni za 10,5-kilometrski tek pa boste pretekli za kilometer krajšo progo, tj. 9,5 km. Vsa ostala določila razpisnih pogojev ostajajo nespremenjena.

 
Prav tako ostaja nespremenjena tudi smer teka glede na predhodno objavljeno traso. Udeleženci boste iz stadiona štartali v smeri proti Uskovnici. Proga se na koncu ravnine obrne nazaj, izpusti vzpon na Mesnovec, se dvigne desno ter se po trasi zadnje pentlje biatlonskega 4-kilometrskega kroga spusti do ceste, ki jo prečka ob vstopu na Rudno polje. Ob levi strani cestišča (v smeri proti Bledu) se spusti do točke, kjer proga predčasnozavije levo v gozd in se počasi obrača nazaj proti Rudnemu polju. Dvigne se do starega kamnoloma, nato pa se ob smučišču Viševnik spusti nazaj proti vojašnici Slovenske vojske. Proga poteka skozi vojašnico do točke, kjer na istem mestu zopet prečka cesto (POZOR pri srečevanju!). Za parkirišči in akumulacijskim zbiralnikom vode nadaljuje pod mostičkom v smeri proti stadionu, kjer bo cilj/mimotek in tudi okrepčevalna postaja.
 
Prijave bodo možne tudi še jutri, tj. na dan tekmovanja (od 7.30 do 9.30 ure), v prijavni pisarni na Rudnem polju (v pritličju Hotela Center).
 
Vsem tekačicam in tekačem želimo veliko športnih užitkov in se vidimo v soboto na Pokljuki!
/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >