28. februar, 2018
28. POKLJUŠKI MARATON AS je pred vrati

Le še nekaj dni nas loči do 28. Pokljuškega maratona AS, ki bo v soboto, 3. marca 2018 potekal v snežni kulisi Športnega centra Pokljuka na Rudnem polju. Veliko število že prijavljenih smučarjev tekačev obeta zanimive tekaške boje na 10,5-kilometrski in polmaratonski 21-kilometrski preizkušnji. Tudi letos boste tekačice in tekači razdeljeni v enajst ženskih in enajst moških starostnih kategorij, najstarejše udeleženke in udeleženci pa se bodo potegovali za memorialni pokal Goja Bogataja. Polmaraton šteje tudi za uvrstitev v Pokalu SLOvenSKI MARATON 2018. Trasa proge bo tekače vodila z Rudnega polja do Javorniške planine in nazaj.Le še do 1. marca velja nižja cena prijavnine za prijave preko spletne strani www.biathlon-pokljuka.com ali www.slovenskimaraton.com , kjer lahko preberete tudi več informacij o dogodku.
 
 
Se vidimo na Pokljuki!
 
 
/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >