21. november, 2017
Svetovni pokal na Pokljuki decembra 2018

Mednarodna biatlonska zveza je Pokljuki v naslednji sezoni po letu premora ponovno dodelila organizacijo IBU svetovnega pokala v biatlonu. Kar je še pomembneje, tekme na Rudnem polju bodo prve v sezoni. Najboljše biatlonke in biatlonci bodo pri nas tekmovali že od 3. do 9. decembra 2018. 

 

V letošnji sezoni bo Pokljuka gostila mlade in perspektivne biatlonce na Odprtem evropskem prvenstvu in IBU pokalu za mlajše člane v biatlonu. Te bodo od 29. januarja do 4. februarja 2018. Že pred tem pa ste seveda vabljeni, da nas obiščete in v soncu preizkusite proge za smučarski tek.

 

Se vidimo na Pokljuki!

 

 
/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >

NOT VALID XHTML - EDIT AGAIN