2. marec, 2017
Znana je trasa proge za 27. Pokljuški maraton AS

V zadnjih dnevih je na Pokljuki zapadlo še nekaj naravnega snega, zato so organizatorji kljub odjugi uspeli pripraviti 10,5-kilometrski krog, ki bo služil za obe razdalji letošnjega Pokljuškega maratona AS (enako kot lani).

 

Udeleženci na polmaratonski 21-kilometrski preizkušnji ga bodo pretekli dvakrat, mimotek pa bo urejen v stadionu Športnega centra Pokljuka, kjer bosta tudi štartni in ciljni prostor. Naj opozorimo, da bo tudi letos smer teka obrnjena glede na klasični potek prog na Rudnem polju. Udeleženci boste iz stadiona štartali v smeri proti Uskovnici. Proga se na koncu ravnine obrne nazaj, izpusti vzpon na Mesnovec, se dvigne desno ter se po trasi zadnje pentlje biatlonskega 4-kilometrskega kroga spusti do ceste, ki jo prečka ob vstopu na Rudno polje. Ob levi strani cestišča (v smeri proti Bledu) se spusti do točke, kjer proga zavije levo v gozd proti spomeniku in se počasi obrača nazaj proti Rudnemu polju. Dvigne se do starega kamnoloma, nato pa se ob smučišču Viševnik spusti nazaj proti vojašnici Slovenske vojske. Proga poteka skozi vojašnico do točke, kjer na istem mestu zopet prečka cesto (POZOR pri srečevanju!). Za parkirišči in akumulacijskim zbiralnikom vode nadaljuje pod mostičkom v smeri proti stadionu, kjer bo cilj in tudi okrepčevalna postaja.
 
Nižja cena prijavnine velja le še v četrtek, 2. marca 2017. Prijaviti pa se bo možno tudi še na dan tekmovanja (od 7.30 do 9.30 ure), v prijavni pisarni na Rudnem polju (v pritličju Hotela Center).
Člani AS Kluba imajo še posebno ugodnost - preverite na www.as-klub.si .
 
Udeležencem teka bo pred štartom na voljo tudi priprava smuči (mazanje), ki ga bodo izvajali One Way in Tesma Sport (plačilo po njihovem ceniku).
 
Vsem tekačicam in tekačem želimo veliko športnih užitkov in se vidimo v soboto na Pokljuki!
/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >