3. februar, 2018
Sprinterski zmagi v Rusijo

Na odprtem evropskem prvenstvu in IBU pokalu za mlajše člane v biatlonu na Pokljuki sta bila danes na sporedu oba sprinta. Prvaka sta postala Vasnetcova in Malinovski. 

 

Pred biatlonci in organizatorji je bil težek dan. V zadnjih 24 urah je zapadlo več kot meter novega snega. A obe tekmi sta bili kljub temu uspešno izvedeni. preizkušnji 

 

 

/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >