4. februar, 2018
Pohvale za uspešno izvedeno prvenstvo
Kljub izjemno močnemu sneženju, ko je v sredo in četrtek v 24 urah zapadlo več kot meter snega, so organizatorji uspešno izpeljali odprto evropsko prvenstvo in IBU pokal v biatlonu za mlajše člane.
 
 
Več kot 150 ljudi je skrbelo, da je tekmovanje potekalo karseda nemoteno. Tehnični delegat tekmovanja Alois Reiter je organizatorje po koncu tekmovanja pohvalil za odlično opravljeno delo, sploh v težkih vremenskih razmerah: ˝Najprej bi se želel zahvaliti pokljuškemu organizacijskemu odboru. Začeli smo prvenstvo s sončnimi dnevi in ga s čudovitim sončnim dnem tudi končali. A kar se je zgodilo vmes je bilo neverjetno. Močno je snežilo in delo, ki so ga opravili pokljuški delavci je bilo izjemno. In za to se jim res zahvaljujemo. To, kar se je zgodilo tu, ni bila običajna vremenska situacija. Bilo je grozljivo.˝
 
 

 

Še posebej je organizatorje razveselilo to, da so bili zadovoljni tudi tekmovalci in ekipe. Videl sem nasmejane obraze. Biatlonci so se zelo zabavali, kljub veliki količini snega. Razmere so bile na posamičnih tekmah in sprintu za mlajše člane enakovredne za vse. Tekmovalci so imeli možnost za uvrstitev v prvo deseterico ne glede na to, v kateri skupini so startali. In to je zelo dobro. To kaže na to, da so organizatorji ta teden odlično opravili svoje delo, je še povedal Reiter.
 
/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >